• Huvudsponsorer

Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
AIK
AIK

Joakim Lindströms Skellefteå straffade AIK

2 november 2013 18:33

Skellefteå styrde och ställde det mesta i spelet. Man vann skotten överlägset, men trots detta fick man ändå nöja sig med två poäng efter att ha besegrat AIK med 3-2 efter stradffar. matchvinnare blev Joakim Lindström med två gjorda mål.


Att Skellefteå brukar starta matcherna i högt tempo vet nog alla om, inklusive AIK men starten på matchen tog ändå gästerna på sängen. Det tog 27 sekunder och sedan satt 1-0 i nät för hemmalaget efter att Viktor Arvidsson snyggt serverat Jimmie Ericsson pucken och lagkaptenen behövde bara sätta klubban till och styra in trissan.

Den första perioden tillhörde hemmalaget totalt som var spelmässigt klart bättre även om AIK jobbade sig in i matchen ju längre den fortskred, men trots det får AIK tacka målvakten Daniel Larsson som med storstilat jobb såg till att det bara var 1-0 efter de första tjugo minuterna.

AIK ryckte upp sig inledningsvis i den andra perioden och jämnade ut spelet men hade svårt att skapa några heta chanser och ju längre perioden led ju mer tog hemmalaget över. Men när Skellefteå spelade i powerplay kom inte målet för hemmalaget, istället kontrade AIK och Mark Hurtubise satte med en snärtig backhand in kvitteringen.

Men Skellefteå fortsatte att pressa på och Joakim Lindström kunde valla in 2-1 för hemmalaget via Derek Joslins skridsko kort därefter. Även 3-1 hängde i luften ett flertal gånger men Daniel Larsson var fortsatt stabil i AIK-kassen.

Den tredje perioden blev betydligt jämnare. AIK jobbade in sig i matchen och lyckades också kvittera. Oscar Ahlström hittade med en läcker passning fram till Derek Joslin i powerplay och Joslin smällde in 2-2. Ett resultat som stod sig matchen ut.

Och efter en mållös förlängning trots ett powerplay för hemmalaget Skellefteå fick allt avgöras på straffar där Joakim Lindström avgjorde för hemmalaget.