• Huvudsponsorer

Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Örebro
ÖRE

Örebro straffade Skellefteå

19 september 2013 21:46

Örebro stod för en liten skräll när nykomlingen besegrade de regerande svenska mästarna Skellefteå på bortaplan. Seger med 4-3 efter straffar i en händelserik match.


Skellefteå satte högsta fart från start och Örebro hade problem att hänga med inledningsvis. Men det var ändå Örebro som skulle inleda målskyttet i matchen. I powerplay rakade lagkaptenen Henrik Löwdahl in en retur till 0-1. Kort därefter kom också 0-2 genom Tim Wallace och Örebro var inne i matchen på allvar. Men Skellefteå kom tillbaka och innan perioden var över hade vi 2-2 efter mål av Melker Karlsson och John Norman.

Den andra perioden var inledningsvis ett bombardemang från Skellefteå mot Örebro-målet. Men periodens enda mål kom från Örebro. Tim Wallace åkte iväg på en soloräd och smällde upp 2-3 i nättaket bakom en förvånad Henrik Karlsson i Skellefteåmålet.

Men Skellefteå skulle få betalt för sitt bombardemang. I den tredje perioden frispelade Erik Forsell Joakim Lindström som satte 3-3 mellan benen på Lundberg i Örebrokassen. 3-3 stod sig matchen ut och efter en mållös förlängning fick allt avgöras på straffar där Örebro drog längsta strået genom Johan Sjödell-Wiklander som matchvinnare.