• Huvudsponsorer

Hemma
AIK
AIK
Borta
Skellefteå
SKE

Skellefteå segrade borta mot AIK

27 februari 2014 21:04

Tabelljumbon AIK har inte gjort någon hemlighet att man vässar på formen så att den ska vara så bra som möjligt när kvalserien drar igång. På torsdagskvällen fick laget chansen till en riktig värdemätare när serieledande Skellefteå kom på besök och efter en jobbig inledning på matchen lyckades stockholmarna aldrig hota gästerna.


En målexplosion inledde matchen. Skellefteå hade efter 2.57 ryckt åt sig en tvåmålsledning efter mål av Pierre-Edouard Bellemare och Oscar Möller. AIK var märkbart skakat men arbetade sig in i perioden på ett riktigt bra sätt.

Mark Hurtubise reducerade efter 16.42 med ett distinkt skott i krysset och hemmalaget hade sedan bud på kvitteringsmål när Michael Lindqvist serverades kanonläge av Michael Nylander, men skottet gick strax utanför.

Kvitteringen kom istället i början av andra perioden. Nylander spelade den här gången fram Oscar Steen som med en backhand överlistade Marcus Svensson i bortakassen.

Vi fick sedan se en tvåmålsskytt. Möller spelades fram av Lindström och tryckte dit ledningspucken för Skellefteå. Rappt avslut igen av Möller. Gästerna utökade sedan också till 2-4 efter det att Oskar Sundqvist avslutat ett snabbt anfall.

AIK bytte målvakt. Daniel Larsson vilade och Niklas Lundström kom in istället för Alexander Hamberg. Lundström hann efter elva minuter inte med på skottet från Bellemare. Även han tvåmålsskytt alltså tillsammans med lagkamraten Möller. Ett mäktigt handledsskott av Bellemare.

Joakim Lindström dundrade in en projektil i powerplay för Skellefteå och spikade slutresultatet till 2-6.

En säker seger för Skellefteå som i rask takt går mot serieseger i SHL 2013/2014.