• Huvudsponsorer

Hemma
Luleå
LHF
Borta
Skellefteå
SKE

Ett derby med en serieledning i potten

28 oktober 2013 14:30

Luleå Hockey mot Skellefteå AIK. Det är ett möte som inte behöver någon närmare presentation för att man ska förstå innebörden av det hela. Men som en extra krydda till mötet under tisdagkvällen lägger vi till att en serieledning står på spel.


Luleå kommer till spel med en fin svit med poäng i sina sex senaste matcher. Dock blev det förlust senast då man föll med 2-3 efter förlängning mot MODO på bortais. Men likväl har Luleå samlat på sig så mycket poäng att man ligger i toppen av tabellen och har hugg på serieledningen.

Och mycket av den framgången stavas Linus Klasen och Niklas Olausson. Luleås spelskickliga duo har fullkomligen sprutat in poäng på sistone och Linus Klasen har nu också häng på förstaplatsen i poängligan.

Nu ställs man alltså mot Skellefteå. Ett lag som man säkerligen vill vinna mot, dels för att kunna sno åt sig förstaplatsen i tabellen men också för att bryta en negativ trend som Luleå har mot just Skellefteå. Luleå har nämligen sex raka förluster mot Skellefteå och i det första mötet den här säsongen blev man nollat när Skellefteå vann med 1-0 i Skellefteå Kraft Arena.

Det har svajat en del för Skellefteå

Skellefteå har en form som inte är allt för vanlig. Västerbottningarna har nämligen förlorat tre av de fyra senaste matcherna och senast fick man sig en rejäl smäll när man på hemmais föll mot Brynäs med klara 3-7. Det efter att Skellefteå släppt in fem mål i den första perioden. Men den matchen spelades i onsdags så Skellefteå har haft full tid på sig att vila upp sig och gå igenom alla tänkbara detaljer inför derbyt mot Luleå.

Full fart framåt, håll tätt bakåt

Som rubriken ovan säger så är det så melodin har varit för Luleå och Skellefteå. Båda lagen har imponerat i både den offensiva och defensiva zonen. Luleå har gjort näst mest mål av alla lag och Skellefteå fjärde mest. Och bakåt är Luleå det lag som släppt in minst mål medan Skellefteå har släppt in näst minst.

Så räkna med två lag som kommer göra allt för att få hål på mål framåt men samtidigt kommer stånga sig blodiga för att fortsatt hålla tätt bakåt.