• Huvudsponsorer

Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Linköping
LHC

Resultat: Tre poäng från Melker Karlsson bäddade för skellefteåseger

31 mars 2014 21:42

Skellefteå AIK:s Melker Karlsson blev stor matchvinnare när han spelade fram till två mål och själv satte pucken i öppen kasse för att spika slutresultatet till 3-0 i semifinal ett mellan Skellefteå och Linköping. Markus Svensson räddade även samtliga 20 skott för sin första nolla i slutspelet 2014.


Den första semifinalen mellan Skellefteå och Linköping startade på ett mycket underhållande sätt där Linköping omgående fick chansen i powerplay men Simon Hjalmarsson träffade stolpen i ett öppet läge. Istället blev Hjalmarsson utvisad i sekvensen som följde stolpskottet och då tog Skellefteå ledningen i matchen i det efterföljande powerplayspelet. Melker Karlsson svarade för en delikat flipp-passning med en backhand från bakom kassen och Joakim Lindström direktsköt 1-0 i krysset bakom Linköpings målvakt Christian Engstrand.

Efter 1-0 ökade Skellefteå farten i matchen och när Oscar Möller åkte sig fri efter 11:45 stod det även 2-0 på tavlan efter en backhandfint från Möller där avslutet gick i nät mellan Engstrands benskydd.

I den andra perioden fick gästande Linköping ner farten på Skellefteå och perioden slutade utan mål när gästerna hade mer och mer puck medan hemmalaget försvarade "slottet" framför kassen på ett effektivt sätt.

"Vi var bra i egen zon i kväll"

Linköpings puckinnehav blev större och större ju längre matchen led, men desto effektivare blev skellefteåförsvaret på att täcka skott i den tredje perioden. Endast ett mål till föll i matchen och även det till Skellefteå när matchens stora profil Melker Karlsson plockade ner ett linköpingsuppspel för att prickskjuta in 3-0 i öppen kasse då Linköping plockat målvakten Christian Engstrand.

Målvakten Markus Svensson räddade samtliga 20 skott i matchen för sin första nolla i slutspelet 2014, men matchens spelare var Melker Karlsson som till Kanal 9 sammanfattade den första semifinalen på följande sätt:

– Det var skönt med sista målet, det stängde matchen totalt. Vi var bra i egen zon i kväll då de inte kommer in som de vill då vi täcker skott bra. Vi är alltid sugna på att vinna så även om de är revanschsugna vill vi åka ner till Linköping (i övermorgon).

"Han jobbar kopiöst hårt hela tiden"

Skellefteå AIK:s huvudtränare Hans Wallson var nöjd med den första perioden av matchen, försvarsspelet och Melker Karlsson. Wallson sa följande till Kanal 9 efter matchen:

– Det känns stabilt och det var en bra match att få för oss när vi haft speluppehåll. Vi blev för slarviga i den andra perioden och där tog vi mindre och mindre ansvar med pucken. Vi hade ändå ett bra positionsspel i egen zon. Sen försöker vi hela tiden att utnyttja vår höga fart och att de måste vända på sig, det gjorde vi bra i den första perioden:

– Melker Karlsson gör ett fantastiskt jobb, men får lite cred för det när han vinner puckar för att "sätta upp" sina medspelare. Han jobbar kopiöst hårt hela tiden och han har även utvecklat sin styrka att hålla i pucken. Men där finns det ännu mer att hämta.