• Huvudsponsorer

Hemma
Växjö
VLH
Borta
Skellefteå
SKE

Skellefteå tog extrapoängen i toppmötet

4 februari 2014 21:38

Det var en spännande, härlig och fartfylld match i Vida Arena när hemmalaget Växjö tog emot Skellefteå. En match där Skellefteå till slut drog det längsta strået och vann med 2-1 efter förlängning.


Att det var två topplag som möttes i Vida Arena syntes då både Växjö och Skellefteå satte full fart från start. Det var intensivt på isen och varje avblåsning hade i stort sett ett litet gruff med sig.

Båda lagen skapade en hel del chanser och vi skulle också få se ett mål. Även om det inte kom på någon av de hetaste lägena. Scott Munroe i Växjökassen hamnade bakom mål och visste inte riktigt vad han skulle göra med pucken och tog lång tid på sig. Så lång att Jimmie Ericsson snodde den och lade in den köksvägen till periodsiffrorna 0-1.

Andra perioden fortsatte i ett högt tempo. Lagen delade på chanserna och matchen flög fram och tillbaka på ett väldigt underhållande sätt. Det hela kryddades också med en hel del heta dueller lagen emellan.

Taket i Vida Arena skulle dock lyfta sent in på andra perioden. Jan Hlavac var tillbaka i sin gamla hemmatröja och han visade att han håller än. Med en snärtig backhand vispade han in 1-1 i det högra krysset. Likaläge inför tredje perioden.

Likaläget skulle stå sig matchen ut trots att Växjö skapade en hel del heta lägen. Bland annat så hade man två rena frilägen men Markus Svensson i gästernas kasse spelade stabilt matchen igenom och motade båda två.

Således väntade förlängning och då smällde det ganska omgående. I powerplay hittade Joakim Lindström rätt från den vänstra tekningscirkeln. 2-1 till gästerna efter förlängning.