• Huvudsponsorer

Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Skellefteå
SKE

Färjestad besegrade Skellefteå efter straffläggning

8 mars 2014 19:05

I Löfbergs Arena vann Färjestad över Skellefteå i omgång 55 av SHL. Efter det matchavgörande målet från Magnus Nygren i straffläggning tog Färjestad två poäng vilket innebär en femteplats i SHL där laget nu möter Brynäs i det kommande SM-slutspelet.


I den första perioden var det tydligt att det var två kämpande lag på isen i Löfbergs Arena. Spelet böljade och varvades mellan kamp och full fart. Pontus Åberg hade ett riktigt bra läge att ge hemmalaget ledningen, men Markus Svensson räddade friläget. Iställer var det Skellefteå som tog ledningen när Viktor Arvidsson servereade Pierre-Edouard Bellemare som satte 0-1 efter 19:13.

I den andra perioden kvitterade Martin Röymark matchen under en avvaktande utvisining. Röymark sköt ett skott som fastnar framför mål, men på den andra chansen satte färjestadspelaren pucken med ett rappt skott till 1-1. Inga fler mål föll i den andra perioden och istället kom 2-1 från Christian Berglund i den tredje perioden. Målet föll i powerplay efter det att Jack Connolly slagit en fin passning och Berglund direktskjutit pucken högt i nät från slottet.

Nygren matchvinnare i straffläggning

Kvitteringen till 2-2 kom även den i powerplay när Skellefteås Joakim Lindström avslutat med ett stenhårt slagskott och det målet från den tredje perioden tog matchen till förlängning. Efter en övertid utan mål och en straffläggning med fem missade straffar klev färjestadbacken Magnus Nygren fram och grundlurade Markus Svensson för 3-2 till Färjestad och två poäng. Den segern innebär nu att Färjestad tog femteplatsen i SHL och ställs mot Brynäs i SM-slutspelet.

– Vi tappade allt i powerplay men det blev ett startskott så vi lyfte oss efter det och började åka mer skridskor. Nu är självförtroendet på topp och efter en tuff säsong är vi med i SM-slutspelet och får vila och förbereda oss här en hel vecka, sa Färjestads tränare Leif Carlsson till C More efter matchen.