• Huvudsponsorer

Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Örebro
ÖRE

Effektivt Skellefteå vann stort

14 november 2013 21:53

Åtta mardrömsminuter i den andra perioden skulle komma att fälla Örebro som var på besök i Skellefteå. Värdlaget visade motståndarna ingen nåd när man med fyra snabba mål punkterade matchen på kort tid. Ett mål i den sista perioden fastställde sedan slutresultatet till 5-0.


Det framgick tydligt att det var två på förhand jämna lag som drabbade samman i Skellefteå Kraft Arena. Båda lagen kämpade förgäves med att etablera något offensivt övertag, men de respektive motståndarna visade sig vara svåra att skapa något på. Därför var det inte helt underligt att läget var mållöst efter den första perioden.

Men den andra akten skulle bjuda på betydligt mer av den formen - i alla fall för hemmalaget. Trots att Örebro hade radat upp chanser i början av matchen var det Skellefteå som inom loppet av de åtta avslutande minuterna av mellanperioden hade gjort fyra mål och således mer eller mindre punkterat matchen. Målskyttar var i tur och ordning Oscar Möller, Petter Emanuelsson, Viktor Arvidsson och sedan återvändaren Pierre-Edouard Bellemare.

Med tanke på den forcerande målskörd som SAIK stod för under den korta tiden, trots att det spelmässigt var betydligt jämnare än vad resultatet visade, lyckades inte Örebro rå sig på motståndet i den tredje perioden. Inte blev det bättre när Jonas Frögren satte 5-0, spiken i kistan, vilket sedan stod sig som resultat fram till slutsignalen.