• Huvudsponsorer

Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Skellefteå
SKE

Resultat: ”Vi har stått emot trycket och skrivit historia"

21 april 2014 19:50

Hans Wallson och Skellefteå AIK är mästare 2014 när de besegrade Färjestad med 0-3 i den fjärde finalen för 4-0 i matcher. Stor matchvinnare blev unge Anton Lindholm som med sin första fullträff för säsongen svarade för det matchavgörande målet.


Den fjärde finalen i slutspelet 2014 startade med kamp, fartfyllt spel och en nerv som kändes ända upp på läktarplats. Inga mål föll under matchens två första perioder där gästande Skellefteå var klart närmast ett ledningsmål när både Bud Holloway och Melker Karlsson träffade stolpen bakom Fredrik Pettersson-Wentzel i den andra perioden.

"Det var ett bra tillfälle att plocka fram det"

Matchens första mål kom efter 2:46 när backen Anton Lindholm väntade till dess att Pettersson-Wentzel hade Jimmie Ericsson framför sig innan han med ett handledskott sköt 0-1. Målet var Lindholms första för säsongen och skulle även visa sig bli det matchavgörande målet.

Pierre Edouard-Bellemare gjorde mycket vackert 0-2 efter en fin passning från Bud Holloway innan Martin Lundberg satte punkt för säsongen 2013/2014 med avslutande 0-3 i öppen kasse.

– Jag sparade målet och det var ett bra tillfälle att plocka fram det idag. Det var inte så stor skillnad idag i jämförelse mot de tidigare matcherna, vi gick in i bubblan. Jag har inte fattat det här riktigt ännu, sa matchvinnare Anton Lindholm till Kanal 5 efter matchen.

"Jag är så djävla stolt"

Det var en känslosam och mycket lycklig skellefteåtränare Hans Wallson som sammanfattade säsongen på följande sätt till Kanal 5:

– Vi har stått emot trycket och skrivit historia. Vi har varit haussade och vi har varit nedskrivna, men alla har slitit som djur och jag är så djävla stolt.

– Det är underbart, jag har inte fattat det ännu för mig så spelar man bara en match. Jag försökte hålla mig från att kolla på klockan, men jag tittade upp när det var åtta sekunder kvar. Jag är väldigt tacksam att få vara del av det här fantastiska laget, sa Skellefteå AIK:s Markus Svensson till Kanal 5 och Svensson blev slutspelets bästa målvakt 2014 med ännu en hållen nolla i den fjärde finalmatchen.

Skellefteå AIK tar därmed sitt sitt tredje guld genom tiderna och sällar sig till den exklusiva skara av lag som har två raka inskriptioner i Le Mat-pokalen.