• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Onsdag Ons 19 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Fredag Fre 4 September Sep
Onsdag Ons 9 September Sep
Fredag Fre 11 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
HV71
HV71

Kan Skellefteå koppla ett järngrepp?

18 mars 2014 13:50

Regerande mästarna Skellefteå vann även den andra kvartsfinalmatchen. På onsdagen vänder lagen tillbaka till Västerbotten för match tre. Det är en viktig match där antingen Skellefteå kan koppla ett bastant järngrepp om handlingarna eller HV71 bryta trenden och reducera med en bortaseger.


Snacka om dramatik när Skellefteå segrade under måndagskvällen. Marginalerna är riktigt tunna ibland, fråga bara Filip Sandberg som prickade ribban med en minut kvar för att sedan se motståndarna avgöra matchen med sex sekunder kvar. Sandberg var trots det samlad efteråt:

– Det är ishockey och det är det som är det roliga med sporten, att det kan svänga fram och tillbaka. Det känns som att det är vår tur snart att ha turen på vår sida så det är bara för oss att åka upp dit och ge dem en riktig match. Det kommer inte bli svårt att tagga till och vi gör bra saker där ute som vi får ta med oss, sa han till klubbens hemsida efter matchen.

Även tränaren Torgny Bendelin var inne på samma spår eferåt.

– Det är tufft, otroligt tufft. Blir vi knäckta av det här så är vi slut, men det är vi inte, konstaterade Bendelin till Kanal 9 efter matchen.

HV71 släppte iväg gästerna till en tvåmålsledning efter första perioden men visade sedan styrka nog att ta sig tillbaka och kvittera. Att det sedan blev ett, ur jönköpingsögon sett, så snöpligt slut är precis som Bendelin säger tufft, men smålänningarna får hoppas på att de kan ha marginalerna med sig nästa gång.

"Det är dumt att klaga"

I Skellefteålägret var det av förståeliga skäl andra tongångar. Matchvinnaren Fredrik Lindgren till Kanal 9 efter matchen:

– Det var ett riktigt skönt mål med klockan på 19:54. Matcherna kommer att gå i vågor, det gör alla matcher. HV71 fick 2-2 ganska tidigt vilket gav dem energi och vi blev passiva. Det var lite som hemma sist där vi för matchen utan att kunna göra mål. Förr eller senare vet vi att målen kommer så det är en styrka att fortsätta köra på. Det är dumt att klaga när man avgör med sex sekunder kvar. Nu laddar vi batterierna inför den tredje matchen.

– Det var helt magiskt här hemma senast! North Power bjöd på ett grymt tifo och de fick igång hela arenan. Vi var lite rostiga efter att ha varit matchlediga, men det var inte de. Publikens stöd betyder otroligt mycket, säger tränaren Hans Wallson till klubbens hemsida.

Som vanligt i slutspel gäller det att glömma både segrar och förluster relativt omgående och istället fokusera på nästa match vilket båda lagen alltså klart och tydligt gör.

HV71 gör sannolikt bäst i att vinna nästa match. Genom historien har inget lag vänt på ett underläge med 0-3 i matcher i SM-slutspelet.