• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Onsdag Ons 19 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Fredag Fre 4 September Sep
Onsdag Ons 9 September Sep
Fredag Fre 11 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
HV71
HV71

Skellefteå med dödsgrepp efter ny triumf

19 mars 2014 21:48

HV71 hamnade i tidigt underläge i Skellefteå Kraft Arena där man lämnade den första perioden med 0-3 i ryggen. Då räckte inte ens en sista uppryckning för att undvika förlust. I stället tillskrevs Skellefteå segern med hela 6-4.


Skellefteå hade i kväll ett gyllene läge att ta ledningen med 3-0 i matcher när HV71 var på besök i Västerbotten. Det dröjde inte länge innan gästerna fick en brant uppförsbacke att försöka bestiga. Matchen hade inte ens pågått i fem minuter när hemmalaget hade en till synes stabil 2-0-ledning.

Efter två powerplaymål stod Pierre-Edouard Bellemare och Joakim Lindström i målprotokollet. Men HV71 kom tillbaka, i varje fall spelmässigt. Matchen stod och vägde stora delar av perioden, innan Skellefteås målfarlige fransman, Bellemare, skulle bli tvåmålsskytt - och då var bara 20 minuter spelade.

– Jag är otroligt besviken och rent ut sagt förbannad över hur vi börjar den här matchen, sade HV71-tränaren Torgny Bendelin till C More efter den första perioden.

HV71 skulle därefter fortsätta att gradvis ta sig tillbaka i matchen. Men SAIK fick sedan numerärt överläge för tredje gången i matchen - och förvaltade det för tredje gången likaså. Jimmie Ericsson styrde då in pucken framför mål. Erik Christensen kunde dock reducera för HV71 innan mellanakten var slut.

Sedan följde en målrik slutperiod. Efter totalt fem mål vann HV71 den sista perioden med 3-2. Men matchen, den vanns av Skellefteå med 6-4. Genom den segern leder nu seriesegraren med 3-0 i matcher - och har chansen att avancera till semifinal vid vinst i Jönköping på fredag.