• Huvudsponsorer

Hemma
Luleå
LHF
Borta
Skellefteå
SKE

Luleå segrade i bataljen i norr

15 januari 2014 21:39

I Luleå spelades förmodligen en av säsongens mest underhållande matcher hittills. Det blev ingen målkavalkad men det small i varje närkamp och skapades chanser på löpande band. Fantastiskt målvaktsspel från både Markus Svensson och Mark Owuya höll siffrorna nere. Det här var en match mellan två rivaler som ville visa styrkan inför fortsättningen.


Det gick nästan att ta på stämningen i COOP Norrbotten Arena inför matchen mellan de två rivalerna. När matchen sedan drog igång bjöds publiken på ett sådant kampfyllt, tempostarkt och intensivt spel de hoppats på.

Lagen bjöd upp till dans och gjorde varsitt mål i första perioden. Skellefteå hade precis klarat av ett numerärt underläge när Luleå tog ledningen i matchen. Andreas Hjelm drog iväg ett skott från blålinjen som tog på Oscar Möller vilket ställde målvakten Markus Svensson.

Möller fick lite revnsch en stund senare när det var gästernas tur att spela i powerplay. Han spelade snyggt in pucken till Melker Karlsson som lämnats helt ren framför målet. Karlsson kunde sedan stöta in kvitteringen. Det var lite gruff, tacklingar och täckta skott. Johan Forsberg, Pavel Skrbek och Oscar Möller fick alla lämna isen för omplåstring under den första perioden. Alla utom Skrbek kom senare tillbaka till spel.

Spelarna fortsatte att halta efter täckta skott, tacklingar och i övrigt frenetiskt spel. Det är troligtvis många blåmärken som behöver ses över under morgondagen och Anton Hedman fick exampelvis kasta in handduken på grund av skada i andra perioden.

Luleå tog ledningen igen i andra. En starkt arbetande Karl Fabricius bakom mål hittade Linus Persson framför mål, Persson direktsköt in 2-1 för hemmalaget.

Luleå spelade efter det ursinnigt och tacklade på allt. Då gick Johan Forsberg över gränsen med en armbågstackling och gästerna fick powerplay. Där satte man Mark Owuya på prov. Dubbelstyrningar höll sånär på att ställa Owuya men burväktaren räddade storstilat. Han var även med bra på returen och kunde sedan ta pucken i plocken. Det var riktigt underhållande och Luleå stack strax efteråt upp och skapade kalabalik framför Svensson som med nöd och näppe kunde hålla rent från påhälsning. För övrigt visades det prov på fantastiskt målvaktsspel matchen igenom från båda håll.

I tredje perioden var Luleåspelarna överallt på isen och störde Skellefteå. Gästerna vaskade trots det fram några fina kvitteringslägen men Owuya var omutlig i kassen. Även hemmalaget hade ett anfallsspel som imponerade och kunde även de gjort fler mål. Men 2-1 slutade matchen.