• Huvudsponsorer

Hemma
Linköping
LHC
Borta
Skellefteå
SKE

Linköping vann galen match när SHL var tillbaka på allvar

25 februari 2014 22:25

Det skulle visa sig bli en fullkomligt galen match i Linköping när SHL var tillbaka med dunder och brak. Efter två perioder ledde Linköping med 4-2 men tappade till 4-5 i tredje perioden. Med 30 sekunder kvar kunde Kent McDonell ordna förlängning med sitt tredje mål för matchen men förlängningen blev mållös. Straffar fick avgöra denna match och Pär Arlbrandt blev matchvinnare för Linköping.


Det var en böljande inledning på matchen mellan Linköping och Skellefteå AIK i Cloetta Center. Dock skulle det bli Linköping som efter två mål av Kent McDonell kunde gå ifrån till en 2-0- ledning. Båda målen var delikatesser från kanadensarens sida då han vid båda tillfällena tryckte upp pucken i nättaket bakom Magnus Svensson i Skellefteås mål. 2-0 såg ut att stå sig fram till paus, men med drygt 20 sekunder kvar av perioden kunde Erik Forssell reducera efter en delikat passning bakom ryggen från Joakim Lindström och Forssell kunde fri i slottet dra dit pucken bakom Christian Engstrand.

Grinigt efter den andra perioden

Det var Skellefteå som inledde mellanakten klart bäst och var nära att kvittera flera gånger, men Engstrand i Linköpings kasse höll tätt. Linköping, som är glödheta i sina omställningar, skulle efter just en sådan göra 3-1 Mattias Sjögren släppte pucken bakom ryggen till målkungen Chad Kolarik som bara satte dit bladet för sitt 28:e mål för säsongen. Skellefteå fortsatte att ta kommandot i matchen efter Linköpings mål och kunde efter 12:35 trycka dit reduceringen i powerplay genom Oscar Möller. Ett direktskott från Möller som Engstrand inte hann förflytta sig på. Efter en utvisning på Jonas Frögren kunde Linköping göra 4-2 i slutskedet på den andra perioden. Det var firma Hjalarsson och Arlbrandt som stod för målet då Arlbrandt sprätte upp pucken från nära håll. Vi fick se en grinig avslutning på den andra perioden där både Jonas Junland och Pierre Edouard Bellemare fick tiominuters utvisning efter periodsignalen.

Vacker tekningsvariant från Skellefteå

Det skulle visa sig att det fanns mycket hockeygodis kvar att bjuda på i Cloetta Center denna tisdagskväll. Efter drygt fyra minuter fick Skellefteå chansen i fem mot tre och Oscar Möller kunde göra sitt andra mål för kvällen. Drygt tio minuter in i matchen fick vi se matchens största behållning. Skellefteå vann en tekning i egen zon och pucken gick ut i mittzonen. Samtidigt hoppade en skellefteåspelare in i eget bås och Viktor Arvidsson ut ur det samma och kom helt fri med Engstrand i LHC-kassen. Arvidsson lurade ner Engstrand och kunde snyggt sätta dit kvitteringen - en otroligt vacker variant från Skellefteå. Det var inte slut där för drygt två minuter senare kunde Pierre Edouard Bellemare, som vilat upp sig i utvisningsbåset, sätta dit 5-4 för västerbottningarna och vändningen var ett faktum.

Med drygt tre minuter kvar valde Roger Melin att ta ut Engstrand och det skulle ge resultat. Med 30 sekunder kvar av matchen slängde Oscar Sundh iväg en puck mot mål som Kent McDonell kunde styra in, vilket betydde hans tredje mål för kvällen och förlängning i Linköping. Förlängningen skulle bli mållös, mycket tack vare Markus Svensson i Skellefteås mål som stod för några makalösa räddningar och matchen fick avgöras på straffar. Väl där spikade Christian Engstrand igen och Pär Arlbrandt kunde som enda målskytt avgöra den galna matchen till Linköpings favör.