Bortaturné väntar för damerna
Publicerad: 2022-02-25
Skellefteå AIK:s damlag har redan nu säkrat avancemang till slutspel och är obesegrade efter fyra av sex allsvenska matcher. I helgen möter de återigen Sandviken och Färjestad, denna gång på bortaplan.

Skellefteå AIK gör sig redo för att avrunda DamHockeyAllsvenskan Norra på bortaplan i helgen. Imorgon väntar match mot Färjestad i Löfbergs Arena och på söndag möter de Sandviken i Jernvallens ishall. Huvudtränare Kajsa Östlund ser fram emot helgen.

– Det ska bli roligt att åka söderut på en turné och spela matcher igen. Att åka iväg och spendera mycket tid tillsammans är alltid nyttigt och kommer göra oss ännu starkare som lag, berättar hon.

Uppladdningen är igång och enligt Östlund är laget förberedda på två tuffa matcher i helgen.

– Vi har skaffat oss ett bra utgångsläge i Allsvenskan tack vare bra prestationer och det känns inspirerande att få bygga vidare från det och avsluta serien med matcher mot Färjestad och Sandviken där vi förväntar oss tufft motstånd. Vårt fokus är att fortsätta utveckla vårt spel och vår förmåga att vinna hockeymatcher, vi strävar hela tiden framåt och vill bli bättre hela tiden, berättar hon.

Färjestad BK – Skellefteå AIK lördag kl. 12
Se matchen på svenskhockey.tv

Sandviken IK – Skellefteå AIK söndag kl. 12
Se matchen på svenskhockey.tv

Sofia Hedenström