Djurgården på besök: "Kommer bli en tight match"
Publicerad: 2017-02-17
Inför match
Nu är det dags för ny hemmamatch när Djurgården gästar under lördagen. Ett lag som brukar bjuda upp till dans när vi står på andra sidan isen.
– Det brukar bli mycket närkamper när vi möts, säger Stefan Klockare inför matchen.

Hittills har vi bara drabbat samman två gånger denna säsong, med idel slutresultat i deras favör. Dessa matcher gick av stapeln nere i Stockholm och skedde i säsongsupptakten, så nu är det ny match med nya förutsättningar när det är deras tur att besöka vår hemmaborg.

Jagar playoff-plats

Djurgården är ett lag som är på en något desperat jakt efter den sista playoff-platsen i SHL-tabellen. Detta visade sig bland annat i lagets senaste match där man pressade ett hemmastarkt Frölunda till förlängning i Scandinavium.

– DIF som lag är ett starkt lag som vill spela en åkstark ishockey, säger Stefan Klockare inför deras besök.

Med killar som Matt Anderson och "Peppe" Lundh har de flera offensiva hot i sitt stall. Nyförvärvet Gustav Possler har även kommit till spel efter en längre skadefrånvaro.

– Det kommer bli en tight match med tufft spel. Det brukar bli mycket närkamper när vi möts, fortsätter Klockare.

"Måste hålla oss till våra styrkor"

Klockare & co är som sagt beredda på full fart under lördagens SHL-runda. De tycker att de kan plocka med sig en hel del från de senaste insatserna.

– Vi ska försöka matcha deras åkstarka spel, så vi måste hålla oss till våra styrkor helt enkelt. Den senaste tiden har vi spelat stabilt och det är någonting vi ska fortsätta att bygga vidare med under säsongen.

Stefan belyser också den oerhört starka moral laget visat upp på sistone.

– Det är något vi kan ta med oss från torsdagen, då vi visade upp en grym moral i laget. Nöter ikapp flera gånger och bara fortsätter mala på. Killarna känner att de är grymt starka. Just styrkan och moralen kan vi bära med oss till denna match.

Stötta grabbarna på plats när Djurgården gästar Skellefteå Kraft Arena! Nedsläpp lördag 16.00. Köp din biljett här.

Samuel Söderlund