Vinst mot MODO Hockey
Publicerad: 2013-11-16

Norrlandsmötet mellan MODO Hockey och Skellefteå AIK gick av stapeln ikväll och som väntat skulle det bli en fartfyllt tillställning mellan dessa offensiva lag.

Matchen startade intensivt, två lag försökte greppa taktpinnen och spelet såg därefter ut. Men redan efter 5:23 tog bortalaget ledningen genom Joakim Lindström efter ett framspel av Erik Andersson. AIKs övertag blev något tydligare och spelet stabiliserade sig genom längre anfall. Men efter halva perioden var båda lagen tillbaka till ett mer… allmänt grötigt spel. Spelet med puck stannade upp längst sargen och klubbor samt spelare hamnade i närkamp med varandra lite här och var. Ett summerande övertag hade ändå Skellefteå AIK efter första periodens slut. Skott på mål: 5-8 till Skellefteå AIK.

Redan 52 sekunder in i den andra period utökade AIK till 0-2 genom Pierre-Edouard Bellemare som på egen hand tog pucken in i anfallszon och la den på mål, en puck som slank in mellan Linus Ullmark och stolpen. Spelet ordnade upp sig mer i den andra perioden, längre anfall inledningsvis och mer dumpning av puck in i anfallszon, något som MODOs Edwin Hedberg också pratade om i periodpaus. Perioden flöt på med lägen åt båda håll men utan resultat. Ställningen 0-2 stod sig inför den tredje perioden. Skott på mål i den andra perioden: 7-7.

Det var Kapten Jimmie Ericssons tur att inleda den tredje perioden. Det dröjde nämligen bara 2:43 in i perioden innan Ericsson snappade upp en puck från MODOs försvar och på nära håll satte pucken bakom Ullmark. 0-3 till Skellefteå AIK.

Generellt innehöll matchen få utvisningsminuter men MODO visade upp ett tryggt boxplay under de minuter som varade, likaså under denna period. Spelövertaget var dock Skellefteå AIK´s. MODO jagade en reducering men lyckades inte denna kväll. Resultatet stod sig därigenom matchen ut. Skott på mål i tredje period: 4-9 till Skellefteå AIK.