Jimmie Ericsson får Peter Forsberg Trophy
Publicerad: 2013-05-27

Peter Forsberg Trophy heter det nyaste individuella priset i ishockey. Det delas ut efter säsongen 2012/2013 för första gången och bakom priset är Ishockeyjournalisternas Kamratförenings, Peter Forsbergs och Avalanche Group.

– Enligt mitt förmenande stod han i en viss särklass den gångna säsongen, säger Foppa, som tillsammans med Hockeyjournalisternas styrelse är jury för priset.

Juryns motivering:

”Jimmie Ericsson har som lagkapten på ett förtjänstfullt sätt burit sitt Skellefteå AIK till ett efterlängtat guld. Han erövrade vidare Guldpucken under säsongen och till sist uträttade han ett fantastiskt lojalt och hårt arbete i Tre Kronor, som tog VM-guld i Globen.”

Jimmie Ericsson hade en fantastisk säsong och vann i stort sett allt.

– Det jag framförallt lade märke till då det gällde Jimmie var hans hårda och lojala jobb för de lag han spelade med, säger Foppa vidare. Sådana spelare gillar jag!

Ishockeyjournalisternas Kamratförening delar totalt ut nio förtjänstpris. Tre av dessa gick efter den här säsongen till mästarlaget Skellefteå, nämligen Årets ledare (Lars Johansson), Årets Junior (Viktor Arvidsson) samt som sagt Peter Forsberg Trophy (Jimmie Ericsson).

Media Tobias Lindgren