Inför Skellefteå AIK - Linköping
Publicerad: 2020-10-16
Vi laddar om batterierna för en ny hemmabatalj. Den här gången möter vi ett par bekanta ansikten då Linköping står på gästande sidan. Läget i laget är status quo inför lördagens nedsläpp – läs hela rapporten här.

Läget i laget:
• Vi ställer upp med 7 backar och 13 forwards i lördagens match. Line-up släpps ca 2 timmar innan nedsläpp, dvs vid kl 16.

• Oscar Eriksson kommer inte till spel och är som sagt tillgänglig för spel även i Piteå (HockeyEttan). I övrigt är alla spelklara.

• Siffror inför matchen:
#22 Jonathan Johnson gjorde vårt enda och matchavgörande mål senast. Han har hittills stått för 2 mål och 2 assist på 8 spelade matcher samt snittar en speltid på 14:16.
#75 Arvid Söderblom motade samtliga 21 Färjestadsskott under torsdagen och bärgade därmed sin första nolla i svartgula tröjan. Han har en räddningsprocent på 94,12 efte sina tre starter i kassen.

Tränarkommentar, Stefan Klockare:
– Vi har en ganska positiv trend här och även om vi förlorade i måndags har vi många bra tendenser i sättet att spela och i prestationerna de här sista veckorna, så kan vi hålla den nivån över tid kommer det bli en hel del poäng. Vi kommer inte tumma på försvarsspelet då det är vad som lagt grunden till att vi kan ha det anfallsspel vi har, att alla vet vad de ska göra och att vi har en jäkligt bra rörelse när vi är i anfallszonen. Det vi pratat om att vi hade kunnat göra lite bättre senast är närvaron framför buren. Vi var lite för mycket på utsidan, än vad vi ville, och det är saker vi får rätta till i denna match men vi har bra rotation i vårt anfallsspel.

Övrigt:
• Vi får återse två tämligen bekanta ansikten i arenan denna lördag. Tränaren Bert Robertsson har åtta säsonger på vår tränarbänk bakom sig, varav två med SM-guld. Skellefteåfödde backen Filip Berglund är fostrad hos oss och har totalt fyra svartgula SHL-säsonger på meritlistan.

TV/media:
• Lördagens match har nedsläpp kl 18.00 i Skellefteå Kraft Arena och visas på kanalen C More Live 3 samt via C Mores stream (app + hemsida).
Klicka här för att komma till sändningen

• Följ oss via våra sociala medier för uppdateringar runt laget under matchdagen.
Instagram
Facebook
Twitter

{!C}

Samuel Söderlund