Glädjande besked för Petter Granberg
Publicerad: 2013-01-24

En liten uppdatering med Skellefteå AIK:s lagläkare Karin Granberg om hur det ser ut med skadorna i truppen ger lite positiva besked.

Närmast spel är Oscar Möller, som kommer att testas ikväll.

- Han kommer att göra tester hos Thomson ikväll som kommer att vara direkt avgörande till om han spelar imorgon eller inte, meddelar Karin Rundblad.

Petter Granberg som bara har spelat två matcher den här säsongen har nu fått klartecken att gå för fullt på träning.

- Han har varit i Göteborg idag och träffat Ulf Nordensson på Ortocenter, och i samråd med Torontos ansvarige läkare så har han nu fått klartecken till full närkontakt, säger Rundblad.

- Han kommer vidare att testas i helgen och om allt går enligt planerna så kommer han att vara spelbar efter landslagsuppehållet. Senast.

Rasmus Edström har inte spelat de senaste fem matcherna, och ser ut att måsta vila ett tag till.

- Rasmus har en mjukdelsskada och återskadade sig tyvärr och måste vila den närmaste veckan, berättar Karin.

Erik Forssell tränar flitigt, men har fortfarande en bit kvar innan han är återställd efter ingreppet han gjorde i mitten av december.

- Han har en broskskada och såna läker långsamt. Men han tränar på för att bibehålla styrka och kondition och allt ser ut att gå enligt planerna.

Dessutom har det tillkommit en spelare på skadelistan. Det var i matchen mot MODO så var oturen framme för Pontus Petterström som nu kommer att missa några matcher.

- Pontus kommer att bli borta i några veckor pga av skada, upper body, meddelar Rundblad.

Anna Hägglund