Två starka segrar – klara för SDHL-playoff
Publicerad: 2018-03-19
Dam
Med ett fantastiskt bortastöd och två laginsatser som kan användas som skolexempel är Skellefteå AIK klara för SDHL-playoff. Hammarby skulle besegras två gånger om och så blev även fallet efter vinst 1-0 och 2-1.

Skellefteå AIK begav sig till Stockholm med en synnerligen tuff uppgift framför sig: att vända ett 1-0-underläge i matcher mot ett glödhett Hammarby. Första nedsläppet väntade under lördagseftermiddagen där blev en tät tillställning med exceptionellt målvaktsspel från båda håll. Matchens enda mål skulle vi stå för då Jessica Wellborg höll sig framme i slutet av första perioden. Miranda Dahlgren spikade sedan igen fullständigt och motade samtliga 39 målförsök från Stockholmslaget.

Med lite vind i seglen tog man sig an helgens andra och avgörande nedsläpp. Där blev det en drömstart med mål av Vilma Granlund efter drygt 9 minuter. Emelie Jönsson utökade sedan ledningen innan hemmalaget kunde reducera en bit innan pausvilan. Detta följdes upp med ett riktigt ställningskrig och en ny toppinsats av Miranda Dahlgren i mål. Hon stoppade samtliga skott utöver målet (36 st) och med ett hårt jobbande lag framför sig blev till slut segern ett faktum. AIK är alltså klara för sista playoffrundan till SDHL där man nu möter SDE HF eller Göteborg HC med första matchen hemma på torsdag.

MATCHFAKTA

Förkval till PlayOff till SDHL, match 2:
Hammarby IF-Skellefteå AIK 0-1
(0-1, 0-0, 0-0).
Första perioden: 0-1 (19.18) Jessica Wellborg (Julia Kaldensjö).
Skott: 39-20 (13-9, 11-6, 15-5).
Utv-min, HIF: 10x2. AIK: 6x2.
Publik: 169 personer.

Förkval till PlayOff till SDHL, match 3:
Hammarby IF-Skellefteå AIK 1-2
(1-2, 0-0, 0-0)
Första perioden: 0-1 (08.51) Vilma Granlund (Henriette Sletbak, Josefine Åström), 0-2 (14.26) Emelie Jönsson (Elin Lundqvist) spel 5 mot 4, 1-2 (15.04) Nadja Schillström (Sara Hubertsson, Linnea Örnqvist).
Skott: 37-17 (10-6, 14-4, 13-7).
Utv-min, HIF: 10x2. AIK: 12x2.
Publik: 123 personer.

Tack till alla er som hejade fram laget på plats denna helg!