Härlig seger för U20
Publicerad: 2017-01-20
Det blev en härlig seger på fredagen när U20 tog första trepoängaren hemma sedan 26 november. Dessutom fick vi skymta ett nytt ansikte på isen. – Det var jäkligt roligt, säger Sebastian Hedén som gjorde sin debut i U20.

Hemmamatchen mot Rögle startade inte speciellt bra. Efter ett starkt bortatryck lyckades gästernas Morten Jensen ge Rögle ledningen i den första perioden. Vi kom tillbaka och lyckades utjämna i början av den andra och vi hade hittat en väg in i matchen igen.

Men vi drabbades av många utvisningar, vilket gjorde matchen väldigt ryckig. Och det ledde till att Morten Jensen kunde göra sitt andra för kvällen och återta ledningen i upptakten av den tredje perioden, genom mål i numerärt överläge.

Därefter fick vi chansen att bättre på vår ganska bleka powerplay-statistik. Vi tog vara på chansen och Jonathan Granström fixade kvitteringen, på pass från Anton Danielsson och Filip Engarås.

Minuten senare fick vi en ny chans i numerärt överläge. Då tog det bara nio sekunder, så satte Khalid Ibrahim 3-2. Återigen stod Anton Danielsson för passningspoängen.

Därefter kunde vi ånga på och Ludvig Stenvall fastställde slutresultatet i den 18:e matchminuten. Slutresultatet skrevs till 4-2 och vi tog blytunga poäng ovanför slutspelsstrecket.

En kille som var extra glad var Sebastian Hedén, som gjorde sin U20-debut.