Dahlgren ny GM för damlaget
Publicerad: 2022-04-21
Pressrelease
Utvecklingen av damlaget går vidare och i takt med det kan vi nu, för första gången, presentera en ny General Manager. Hon har redan varit inblandad i egenskap av Team Manager och tillträder nu en ny tjänst. "Målsättningen är att behålla vår viktiga stomme samt bygga vidare på truppen med ytterligare direkt avgörande spetsspelare för att nå vårt mål: SDHL", säger vår nya GM - Ulrika Dahlgren!

Dahlgren har varit inblandad i damlaget under flera år med ett hängivet ideellt arbete för att hjälpa dem skapa bättre förutsättningar både som lag och individuellt. Detta ska hon nu få mer tid för med rollen som General Manager för Skellefteå AIK Dam.

– Under flera år var jag ansvarig för sekretariatet och liverapportering och även försökt bidra på de sätt jag kunnat med bland annat hjälp att hitta arbete samt andra delar som underlättade för tjejerna i vardagen. I samband med bildandet av en sportgrupp för två säsonger sedan där Niclas Lundkvist, Jörgen Granlund och jag ingick, fick jag ett större ansvar kring rekrytering av spelare samt andra delar på sidan om isen. Jag är en driven och engagerad person där en stor del av drivkraften ligger i att bidra till förbättringar och lösningar för tjejerna så att de får rätt förutsättningar för att nå sina, lagets och föreningens målsättning, berättar Ulrika.

Hon fortsätter med en beskrivning av hur hennes arbete kring damlaget kommer se ut.

– I stort kommer rollen som GM innebära ett övergripande ansvar gällande det sportsliga arbetet för föreningens elitverksamhet avseende Dam och Ungdom Dam, samt ansvar för scouting gällande damlaget. I rollen ingår även ansvar för material, budget samt marknadsfrågor, men även en massa annat roligt föreningsarbete.

"Ren lycka att få vara en del av det"

Damlaget har, sedan återstarten 2017, byggts upp med spelare från bygden. Denna filosofi jobbar Dahlgren givetvis vidare med.

– Vi har gjort väldigt bra saker över tid, med en trupp som till stor del består av Västerbottensprodukter. Vi tror på den filosofin och att den kommer vara vår styrka i längden. I år, om något, har vi visat att vi tillhör toppen av NDHL och det är få som kan skryta om de framgångar vi haft denna säsong, med det som grund. Det tar vi med oss in i nästa säsong. Målsättningen är att behålla vår viktiga stomme samt bygga vidare på truppen med ytterligare direkt avgörande spetsspelare för att nå vårt mål: SDHL.

Ulrika har ett stort svartgult hjärta och är stolt över att vara en del av Skellefteå AIK Hockey.

– Föreningen betyder oerhört mycket för mig, det är min hockeyfamilj i både med och motgång, från ståplats som sjätte utespelaren, till att vara en del av en förening och människor som vill och gör bra saker tillsammans. Det är ren lycka att få vara en del av det.

Niclas Lundkvist, Sportchef för Skellefteå AIK Hockey, om Ulrika som ny GM:
– I vår fortsatta utveckling av damverksamheten känns det otroligt inspirerande och kul att kunna skapa bättre förutsättningar för vår tidigare Team Manager, Ulrika Dahlgren, genom att få öka sin tjänst och få en halvtid till att jobba med damutveckling för Skellefteå AIK. Hon har redan påbörjat sin tjänst och vi har anställt henne över en säsong, till att börja med. Hon kommer driva damutvecklingsfrågorna generellt men har naturligtvis mycket fokus på vårt A-lag. Ulrika har ju varit inne i organisationen ett par år och har en otrolig drivkraft, ett stort engagemang och en passion för damhockeyn. Det hoppas vi hon ska få ännu mer utrymme för nu, att fortsätta skapa bättre förutsättningar för våra tjejer att utvecklas och bli ännu bättre som både lag och hockeyspelare för att nå målet att ta sig upp till SDHL.

Avtalet med Ulrika Dahlgren är på 50% och sträcker sig över säsongen 2022/2023.

Samuel Söderlund