• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Måndag Mån 25 Mars Mar
Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Tisdag Tis 2 April Apr
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt

Ny seger i lördagens Back-to-back

31 oktober 2015 21:54

Skellefteå AIK vinner även det andra back-to-back-mötet med Malmö Redhawks. Igår stod laget för en sensationell vändning och idag höll de nollan, iklädda Movemberstället. En lördag som verkligen blev en ”Janne-kväll”. Inför matchen visade Skellefteå AIK sin tacksamhet till den stora ikonen Jan X:et Eriksson, som valdes in i Skellefteå AIKs Wall of Fame. En ceremoni hölls på isen, för att visa hur mycket Janne betytt och betyder för klubben.

Pesonen matchhjälte – igen Matchen var till en början jämn och chanser skapades åt båda håll. Stundtals var Malmö etablerade i Skellefteås zon och emellanåt etablerade Skellefteå tryck i Malmös zon.

Men tack vare ett fantastiskt hemmastöd kunde Skellefteå jobba sig ner mer och mer i Malmös zon och tillslut kom det förlösande 1-0-målet. Än en gång var det den produktiva kedjan med Zackrisson, Calof och Pesonen som låg bakom målet. Och det var just den sistnämnda som satte pucken i mål, på pass från Patrik Zackrisson.

1-0 stod sig även genom andra perioden, trots att mycket av spelet höll till i Malmös zon. Jimmie Ericsson hade ett jätteläge att utöka ledningen, men Jonas Gunnarsson, i Malmömålet, höll tätt.

Holmströms baseball-slag Även om Malmö fick ägna mycket tid i försvarszon, så saknade de inte chanser framåt. De hade bland annat en puck som tog i ribban och studsade ner på mållinjen, ett gäng farliga skott som Markus Svensson klarade och en puck som var på väg över mållinjen, när Axel Holmström använde klubban som baseball-trä. I absolut sista stund fick Holmström en volley-träff på pucken, som sökte sig ut i publiken. Axel Holmström fick avtjäna två minuters utvisning för "puck-out", en utvisning Axel antagligen känner sig ”nöjd” med.

När Malmö i slutskedet av matchen låg på som mest passade Janne Pesonen på att stänga matchen, med sitt andra mål för kvällen. I öppet mål placerade Pesonen in pcken och säkrade tre viktiga och härliga poäng till Skellefteå.

Stort plus i kanten till Markus Svensson, som fixar andra raka nollan, på hemmaplan. Nu väntar landslagsuppehåll innan serien åter drar igång igen, den tolfte november, med hemmamatch mot Örebro HK.