Ny seger i lördagens Back-to-back
Publicerad: 2015-10-31

Skellefteå AIK vinner även det andra back-to-back-mötet med Malmö Redhawks. Igår stod laget för en sensationell vändning och idag höll de nollan, iklädda Movemberstället. En lördag som verkligen blev en ”Janne-kväll”.

Inför matchen visade Skellefteå AIK sin tacksamhet till den stora ikonen Jan X:et Eriksson, som valdes in i Skellefteå AIKs Wall of Fame. En ceremoni hölls på isen, för att visa hur mycket Janne betytt och betyder för klubben.

Pesonen matchhjälte – igen
Matchen var till en början jämn och chanser skapades åt båda håll. Stundtals var Malmö etablerade i Skellefteås zon och emellanåt etablerade Skellefteå tryck i Malmös zon.

Men tack vare ett fantastiskt hemmastöd kunde Skellefteå jobba sig ner mer och mer i Malmös zon och tillslut kom det förlösande 1-0-målet. Än en gång var det den produktiva kedjan med Zackrisson, Calof och Pesonen som låg bakom målet. Och det var just den sistnämnda som satte pucken i mål, på pass från Patrik Zackrisson.

1-0 stod sig även genom andra perioden, trots att mycket av spelet höll till i Malmös zon. Jimmie Ericsson hade ett jätteläge att utöka ledningen, men Jonas Gunnarsson, i Malmömålet, höll tätt.

Holmströms baseball-slag
Även om Malmö fick ägna mycket tid i försvarszon, så saknade de inte chanser framåt. De hade bland annat en puck som tog i ribban och studsade ner på mållinjen, ett gäng farliga skott som Markus Svensson klarade och en puck som var på väg över mållinjen, när Axel Holmström använde klubban som baseball-trä. I absolut sista stund fick Holmström en volley-träff på pucken, som sökte sig ut i publiken. Axel Holmström fick avtjäna två minuters utvisning för "puck-out", en utvisning Axel antagligen känner sig ”nöjd” med.

När Malmö i slutskedet av matchen låg på som mest passade Janne Pesonen på att stänga matchen, med sitt andra mål för kvällen. I öppet mål placerade Pesonen in pcken och säkrade tre viktiga och härliga poäng till Skellefteå.

Stort plus i kanten till Markus Svensson, som fixar andra raka nollan, på hemmaplan. Nu väntar landslagsuppehåll innan serien åter drar igång igen, den tolfte november, med hemmamatch mot Örebro HK.

Tobias Dahlberg