Målrik match när Skellefteå vann
Publicerad: 2016-11-26
I en målrik match besegrade Skellefteå IK gästande Örebro med 5-4. Oscar Möller som missat största delen av säsongen är tillbaka med besked och gjorde två mål ikväll. Matchhjälte blev dock Sebastian Aho som satte ett riktigt snyggt avgörande mål samt även Joni Ortio som gjorde några snygga räddningar inte minst i matchavslutningen.

Oavgjort efter första

Skellefteå skapar en bra målchans direkt men Axel Brage i bortamålet gör en bra dubbelräddning på Oscar Möllers avslut. Örebro får sedan spela powerplay men skapar inte speciellt mycket utan istället kan hemmalaget göra 1-0 genom just Oscar Möller som dundrar in ett mäktigt skott från strax innanför blåniljen.

När Skellefteå slarvar i egen zon kommer en chans för Joel Mustonen som inte gör något misstag utan kvitterar till 1-1 med ett välplacerad skott. Hemmalaget får också spela powerplay men utan utdelning. Inte heller någon av det flertal chanser man skapar i slutet av den första perioden går i mål för hemmalaget utan det står 1-1 in i paus.

Mål åt båda hållen

Efter bara 23 sekunder gör Daniel Viksten 1-2 efter att Skellefteå helt gått bort sig i försvaret och låtit Viksten soloåka genom hela laget. Skellefteå svarar dock direkt när Joakim Lindström gör 2-2 ett par minuter senare med ett skott strax innanför blå. När Örebro får spela powerplay gör AIK dessutom 3-2 genom ett kanonskott från Jimmie Ericsson i numerärt underläge.

Det är dock fortsatt en jämn match med två lag som skapar chanser. Örebro får dessutom ny chans i numerärt överläge men AIK lyckas hålla emot. Med 18 sekunder kvar av den andra perioden lyckas dock gästerna kriga in 3-3 efter ett lång anfall i Skellefteås försvarszon.

Skellefteå vinner

Örebro inleder den tredje perioden bäst och skapar tryck mot Joni Ortio i hemmamålet. När Skellefteå får spela powerplay efter drygt fem minuter så kommer istället 4-3 genom Oscar Möller. Men ungefär tio sekunder är allt Örebro behöver för att göra 4-4. Målskytt Daniel Viksten efter ett snyggt anfall där AIK ser minst sagt vilsna ut.

Men Skellefteå gör det igen. Sebastian Aho trampar runt bortamålet och sätter en vansinnigt snygg backhand till 5-4. Hemmalaget fortsätter också att spela bra när Örebro jagar efter kvittering i andra halvan av perioden. Med hög forechecking stör man gästerna gång på gång och tider går fort. I periodens sista minut spelar Örebro sex mot fyra men med 29 sekunder kvar gör Ortio en jätteräddning och Skellefteå vinner.