Jocke tvåmålsskytt i bortaseger
Publicerad: 2020-09-04
Referat
Det blev en trevlig fredagskväll i Fjällräven Center när Skellefteå AIK gästade Modo. Söderblom stod för en stabil insats i målet och Jocke Lindström hängde två puckar när segersiffrorna skrevs till 3-1.

Första perioden inleddes lite trevande för de gulsvarta men vi lyckades så småningom luckra upp motståndarförsvaret och skapa en hel del farliga chanser. Målen uteblev däremot. I andra tog det fart direkt med mål redan efter 26 sekunder, signerat Jocke Lindström och en snygg anfallsvariant. Nr 10 utökade sedan ledningen i powerplay med ett slagskott rakt upp i ena krysset. Fler PP-möjligheter uppstod efter det men 0-2 stod sig perioden ut. I tredje var det dags för tidigt mål igen - den här gången från Tyler Morley. Han snärtade dit den via stolpen efter att ha blivit serverad av Adam Wilsby. Hemmalaget fick in en reducering mot slutet och stod för en liten forcering men siffrorna förblev oförändrade och därmed 1-3 på tavlan och gulsvart bortaseger. Arvid Söderblom vaktade kassen hela matchen och förtjänade helt “objektivt” att ha fått hålla nollan.

MATCHFAKTA:
MODO Hockey - Skellefteå AIK 1-3
(0-0, 0-2, 1-1)
Andra perioden: 0-1 (00:26) Joakim Lindström (Linus Lindström, Oscar Möller), 0-2 (10:06) Joakim Lindström (Oscar Möller, Tuomas Kiiskinen) spel 5 mot 4.
Tredje perioden: 0-3 (01:26) Tyler Morley (Adam Wilsby, Oskar Nilsson), 1-3 (18:37) Linus Pettersson.
Målvakt: Arvid Söderblom, 95.45%.
Skott: 22-46 (7-12, 6-13, 9-21).
Tekningar: 26-33.
Utv-min: 16-6.