Semifinal 1: Stefan Klockare
Publicerad: 2014-03-30

Slutspelet fortsätter då Skellefteå AIK nu gör sig redo för första nedsläpp i semifinalen mot Linköpings HC!

Skellefteå AIK kvalificerade sig vidare efter 4-1 i matcher mot HV71. Och det finns delar som Stefan Klockare önskar hylla lite extra.

- Vi är jättenöjda med sättet vi genomför kvartsfinalen på. Att vinna med 4-1 mot HV är en styrka i sig då det är ett bra lag, och ett erfaret lag. Det fanns perioder som var mindre bra, men på det stora hela så är vi jättenöjda.

- Special teams har varit viktiga för oss. Både powerplay och boxplay. Och i slutspelstider är det bra att vi har en bred trupp, vi har kunnat gå runt på många spelare och det är en styrka för att gå långt.

- Publiken har varit toppen! Och det är en viktig del under slutspelet. Då matchen står och väger och man känner trycket från publiken så växer man till att ta ut det sista lilla man har. Otroligt värdefullt.

Semifinal 2013
Oscar Möller och Erik Andersson jublar under semifinalen 2013

I semifinalen ställs Skellefteå AIK mot Linköping HC som slog ut Frölunda i sjunde mötet. AIK och Linköping möttes i semifinal även 2013, då var det tighta och jämna möten som alla, frånsett första matchen, vanns med uddamålet på övertid. En matchbild som Klockare förväntar sig även denna semifinal.

- Nu blickar vi framåt mot semifinalen mot Linköping. Vi känner varandra bra och har möts en hel del i slutspelssammanhang, jag tror det är tre gånger de fyra senaste säsongerna. Och det har varit roliga möten. Fartfyllda och intensiva matcher.

- Även seriematcherna i år har varit ruskigt tighta. Det här kommer verkligen att bli en tuff matchserie!

AIK får tillbaka Johan Alm till semifinalen, men saknar däremot Pontus Petterström som missar resten av säsongen pga sitt armbrott.

- Nu är Alm tillbaka efter sin avstängning, men det är tråkigt att vi förlorat Pontus. Han är en viktig kille både på och vid sidan av isen, säger Klockare.

I samband med matchen kommer dessutom Joakim Lindström att få ta emot det pris han framröstats till (Guldhjälmen), något som Klockare kommenterar så här:

- Det är ett av de finaste individuella utmärkelser du kan få som spelare. Och det är ruskigt välförtjänt! Jocke har varit bra under många år och han är otroligt proffsig och en bra förebild för våra yngre spelare.

Anna Hägglund