Vinst i derbyt: "Gjorde det bra"
Publicerad: 2018-08-14
AIKTV
Det blev en härlig start på försäsongen för Skellefteå AIK med vinst i tisdagens derby mot Björklöven. 4-1 skrevs segersiffrorna till i en fartfylld och känslosam match. "Som helhet en godkänd insats", säger FIlip Berglund till AIKTV.

Matchen började med en riktig kalldusch då hemmalaget prickade in 1-0 redan efter 10 sekunder. Därefter blev matchbilden allt jämnare och AIK kvitterade dryga fem minuter senare då Wingerli stötte in en puck framför mål. Detta följdes upp med hårt spel och friskt med chanser åt båda håll. AIK tog sedan successivt över spelet och kunde omvandla detta till ett ledningsmål då Felix Dahlroth snyggt prickade in ett skott utifrån.

– De kom ju ut och fick publiken med sig direkt så det var skönt att vi kunde vrida tillbaka det här hyfsat fort, säger Filip Berglund.

"Pucken hoppar och far"

Mittperioden inleddes på bästa möjliga manér för svart och gult med mål redan efter 25 sekunder. Edwin Hedberg vrider bort Lövens sista back framför mål och snärtar dit den i målvaktens armhöjd. Endast 21 sekunder senare var det dags igen, den här gången genom Jimmie Ericsson och ett direktskott efter fint framspel av Mathis Olimb.

– Jag tycker vi spelade bra i första och början av andra, sedan blev det väl sisådär, fortsätter Berglund.

Resterande delen av matchen blev aningen tightare och lagen turades om att finna momentum – men målen uteblev. Gustaf Lindvall stod för ett antal räddningar värdiga multipla repriser och AIK vinner denna derbymatch med siffrorna 4-1 inför en kokande atmosfär i A3 Arena.

– Jag tycker vi gjorde det bra. Som sagt är det svårt så här första matcherna. Pucken hoppar och far lite grann men som helhet en godkänd insats, avslutar Berglund.

Samuel Söderlund