10-0 på två matcher – upp i serieledning
Publicerad: 2018-02-05
Dam
Det blev två angenäma möten med Modo denna helg. Med nagelbitande nedsläpp både lördag och söndag gjorde Skellefteå AIK två toppinsatser där utdelningen blev vinst 3-0 och 7-0.

Lördagens match bjöd på en riktig smakstart med ett tidigt ledningsmål signerat Malou Berggren. Josefine Åström utökade sedan ledningen med sin första fullträff för säsongen och AIK hade 2-0 i första paus. Mittperioden blev en klassisk transportsträcka men i tredje rasslade det till igen. Med minuten spelad kunde Vilma Granlund pricka in trean som också blev slutresultatet i denna viktiga match. Tindra Holm vaktade målet och motade samtliga 16 Modo-skott.

Söndagen bjöd på desto fler mål och en 3-0-ledning efter första perioden med Ida Normark, Elsa Lindqvist och Vilma Granlund som målgörare. Lindqvist satte sedan sin andra puck i period 2 och man gick in i tredje med ledning 4-0. Där bjöd hon på ytterligare en fullträff och hennes hat-trick var ett faktum. Sletbak och Jönsson utökade även varsin gång för att presentera imponerande segersiffrorna 7-0 på resultattavlan. Miranda Dahlgren vaktade det vattentäta målet denna gång.

Fullständig matchfakta:
AIK-Modo 3-0
AIK-Modo 7-0

Spelschema:
DamEttan Norra

Segrarna tar upp AIK i serieledning i DamEttan Norra. Nästa nedsläpp är mot Björklöven borta den 10 februari. Tack till er som stöttade på plats denna helg!