• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 21 Mars Mar
Fredag Fre 23 Mars Mar
Söndag Sön 25 Mars Mar
Tisdag Tis 27 Mars Mar
Torsdag Tor 29 Mars Mar
Tisdag Tis 3 April Apr
Torsdag Tor 5 April Apr
Lördag Lör 7 April Apr
Måndag Mån 9 April Apr
Onsdag Ons 11 April Apr
Fredag Fre 13 April Apr
Tisdag Tis 17 April Apr
Torsdag Tor 19 April Apr
Lördag Lör 21 April Apr
Idag 22 April Apr
Tisdag Tis 24 April Apr
Torsdag Tor 26 April Apr
Lördag Lör 28 April Apr

Semesterkollen, del 2: Hemmakär Alm kör all-in

3 juli 2017 10:00
Försäsong

Vår Skelleftefödda backklippa Johan Alm stormtrivs på hemmaplan. Nu spenderar han sommaren med stenhård träning. "Det var längesedan jag kunde köra så här hårt", säger han med glädje.


Med födelse och uppväxt i stan är givetvis kärleken till Skellefteå och AIK stor. Inför ifjol återvände han även hem efter ett kortare äventyr på andra sidan Atlanten och det råder inga tvivel om varför.

– Framför allt för att det är min hemstad. Jag har min familj, mina vänner och större delen av mitt liv här så jag ser det som ett stort privilegium att få spela här. Det är inte alla som får möjligheten till det, säger Johan Alm som nu gör sin totalt nionde säsong här i klubben.

Efter fullfjädrad försäsongsträning fram till uppehållet känner han viss revanschlusta, då kroppen tidigare begränsats av diverse skadebekymmer.

– Vi har ju kört stenhårt fram till uppehållet och det har känts bra. Kroppen har känts bra och jag har kunnat träna på ordentligt. Det var längesedan jag kunde köra så här hårt så jag går in med goda förhoppningar inför nästa säsong.

"Brukar dra iväg på någon resa"

Nu befinner sig Alm på sommarledighet men det innebär ingen vila för vår tunge trotjänare.

– Jag har fått ett program av Thomson (fystränaren), som varje spelare får, så det blir lite mer individanpassat under semestertider men det blir så klart hårdkörning nu också.

Han försöker givetvis finna utrymme för avkoppling denna årstid.

– Jag brukar dra iväg på någon resa med mina vänner. Vi försöker samla ihop oss minst en gång under sommaren och hitta på något roligt.

När det gäller smultronställen gäller onekligen uttrycket "borta bra men hemma bäst".

– Det är på baksidan hemma hos föräldrarna jag trivs bäst.