Semifinal 4: Hans Wallson
Publicerad: 2014-04-05

Skellefteå AIK har nu 3-0 i matcher i semifinalen mot Linköpings HC. De har därmed läge att avgöra då de imorgon reser ner till Cloetta Center. Hans Wallson och hans manskap gör sig redo för en tuff kamp.

Linköping kom ut aggressivt och tog ledningen i fredagens semifinal. Skellefteå AIK radade upp målchanser, men Linköpings målvakt såg länge till att hålla tätt. Det krävdes därmed hårt jobb och tålamod av AIK för att kunna vända och vinna konstaterar tränaren Hans Wallson.

- Vi visade stort tålamod och nötte ner dem i slutändan. Vi var konsekventa med ett stort driv och det betalade sig till slut.

Han hyllar kollektivet och det fanns detaljer som han önskar lyfta i spelet, som han är extra nöjd med.

- Vi hade bra fart och driv i vårt spel, vi vann andrapuckar, skapade både en och två målchanser då vi kom in i deras zon och vi hade ett bra positionsspel i egen zon. Och det var fyra femmor som alla gjorde jobbet.

Skellefteå AIK har i och med gårkvällens seger matchboll i semifinalen mot Linköping.

- Vi behöver en seger till för att gå vidare, det är förutsättningarna. Och vi går självklart för vinst, säger Wallson.

Men att vinna kommer inte att bli enkelt. Linköping har nu hemmastödet i ryggen, och det är ett spelskickligt lag som inte kommer att ge AIK någonting gratis poängterar Wallson.

- Det kommer att bli fullt krig där nere, de kommer inte att vika ner sig i sin hemmaarena. Det kommer därför att bli knallhårt, men vi är beredda att jobba för vinst i minst 60 minuter.

Anna Hägglund