Förlust i Cloetta Center
Publicerad: 2014-04-06

Linköping tog ledningen med 1-0 i den första perioden och det resultatet stod sig matchen ut. Trots en fruktansvärd press i den sista perioden av Skellefteå så kunde Linköping med Marcus Högberg i målet hålla ut och reducera i matchserien.

Matchinledningen var avvaktande ochhade dåligt tempo. Inget av lagen skapade några heta målchanser fram till 08:06 då Simon Hjalmarsson kom helt fri från blålinjen men Markus Svensson stod för en fin benparad och räddade. Efter 15:35 fick Skellefteå chansen i powerplay men Linköping försvarade sig bra och powerplayet avslutades med att utvisade Linus Hulström fick pucken direkt fårn utvisningsbåset och serverade Kent McDonell till ett friläge men dennes klubba gick av i skottögonblicket. Efter 18:38 var det Linköpings tur i powerplay och då kom också 1-0 genom ett backskott från Jonas Junland. Skotten i den första perioden slutade 11-10.

Skellefteå inledde den andra perioden piggare och testade Marcus Högberg i målet. Linköping fick sedan en jättechans genom Simon Hjalmarsson som fick stå fri i slottet efter fyra minuter. Skellefteå fortsatte att trycka på för en kvittering och efter åtta minuter så hade Skellefteå ett väldigt långt anfall i Linköpings zon som slutade med ett jätteläge för Niclas Burström, men Marcus Högberg stod för en monsterräddning liggandes. Skellefteå tryckte på hårt medan Linköping kom upp i vassa kontringar och efter 10:21 fick Jonas Almtorp ett friläge men Svensson i målet vann den kampen. Matchen hettade också till och flera tuffa situationer uppstod. 1-0 resultatet stod sig perioden ut och skotten i den andra perioden slutade 9-10.

Skellefteå skapade flertalet chanser i inledningen av den tredje perioden men Marcus Högberg i målet stod på huvudet. Första halvan av perioden var det bara ett lag där Skellefteå kom i anfallsvåg efter anfallsvåg och ett kvitteringsmål hängde i luften. Man fortsatte att forcera och Linköping såg tröttare och tröttare ut för varje minut som gick och efter 15 minuter var skottstatistiken 15-3 i Skellefteås favör. Ett sista försök gjordes i slutminuterna då Skellefteå tog ut sin målvakt men Linköping försvarade sig med en heroisk insats och matchen slutade 1-0. Skotten i den sista perioden slutade 4-17.

För fullständig matchrapport se: SHL ARENA