Oscar Möller avgjorde på övertid
Publicerad: 2018-09-22
Skellefteå välkomnade nykomlingarna Timrå till Skellefteå Kraft Arena på lördagen. Det var gästerna som startade matchen klart bäst när man gick ifrån till 0-2 i den första perioden. Den ledningen kunde man sedan hålla ända in i den tredje perioden men då vaknade Skellefteå. Först kom reduceringen genom Andreas Wingerli och sedan kvitterade Joakim Lindström. Oavgjort efter full tid och på övertid kunde Skellefteå säkra extrapoängen efter mål av Oscar Möller i powerplay.

Timrå gör målen i första perioden

Skellefteå kommer inte riktigt igång inledningsvis. Gästande Timrå har faktiskt något mer puck och mer spel i Skellefteås försvarszon. Allt mer klockan närmar sig halva perioden tycks dock hemmalaget vakna något. Ett långt bra anfall från AIK blir till ett friläge för Timrå när spelet vänder. Men då gör Gustaf Lindvall en riktigt bra räddning.

Timrå tar ledningen genom Henrik Törnqvist som från dålig vinkel prickskjuter 0-1 rakt upp i krysset. En minut senare kommer också 0-2 när Mattias Guter petar in en retur efter att fått en lite för enkel retur från Lindvall. Skellefteå avlutar perioden något bättre med bland annat ett powerplay men man lyckats inte riktigt komma till målchanser.

Ställningskrig i mittperioden

Skellefteå kommer ut betydligt bättre i den andra perioden och har både ett högre puckinnehav och skapar fler chanser i början av andra än vad man gjorde i hela den första perioden. Timrå jobbar sig dock tillbaka in i matchen och har halvvägs in i perioden flera byten då man återigen för spelet och skapar mer framåt.

Skellefteå flyttar runt lite i formationerna för att få igång laget och det tycks fungera. Återigen förflyttas spelet upp i anfallszon och man skapar flera fina målchanser, även om man inte lyckas få in den där reduceringen man jagar.

Skellefteå kommer ikapp

Skellefteå kommer ut beslutsamt i den tredje perioden. Full fart framåt är helt uppenbart melodin och periodens första fem minuter har man en närmast konstant press mot bortamålet. Bland annat är Emil Djuse nära när han träffar ribban snyggt framspelad av Juhamatti Aaltonen. I ett snabbt anfall kommer Andreas Wingerli loss och lirkar in 1-0 mellan benen på målvakten.

Och efter vad som bara känns som sekunder efter reduceringsmålet kommer också kvitteringen till 2-2 efter att ett skott från Joakim Lindström ramlat in i mål. Det känns som att AIK har medvind efter kvitteringen men Timrå är starka och lyckas jobba sig in i matchen igen, plötsligt är gästerna närmare ett avgörande. Men matchen slutar 2-2 efter ordinarie tid och går till övertid.

Möller avgör

Emil Djuse som avgjorde Skellefteås förra match på övertid får chansen direkt även ikväll. Han skapar dessutom flera fina målchanser och när han med 2:15 kvar av övertidsspelet fälls får han också en utvisning med sig. I powerplay kan sedan Skellefteå avgöra när Oscar Möller sätter 3-2 med ett välplacerat slagskott.