Hans Wallson: "Vi ska ut med allt vi har"
Publicerad: 2016-04-08

Det står nu 2-2 i matcher då Skellefteå AIK åter har hemmamatch. Nu hoppas Hans Wallson att laget ska hitta tillbaka till sin spelstrategi och att med publikens stöd kunna ta tillbaka ledningen i denna semifinalserie.

Skellefteå AIK inledde semifinal 4 nere i Växjö ungefär som man avslutade hemma i Skellefteå senast. Men då Växjö Lakers kvitterade i mitten av andra blev det en scenförändring förklarar Hans Wallson.

- Vi spelade bra i första perioden och första 10 minuterna i andra. Då flyttade vi puck bra och kändes stabila. Vi hade matchen där vi ville. När de sedan gjorde 1-1 så fick de energi och vi blev passiva och tappade fart. Så det var där vi förlorade matchen skulle jag säga. Tredje perioden blev mest kamp och det var först då vi plockade målvakten mot slutet som vi skapade farliga lägen.



Därmed är det åter utjämnat i semifinalserien mellan AIK och Lakers, och för att kunna återta kommandot och kvalificera sig vidare har Wallson planen klar.

- Vi ska uppträda som i tredje semifinalen, med snabbt pucksläpp, fart i skridskoåkningen och lasta mer puck mot mål. Vi hade väldigt få avslut igår. Vi vet vad vi ska göra, vi känner oss starka och att vi har en strategi som fungerar om vi håller den över 60 minuter. Nu ska vi ut med allt vi har. Förhoppningsvis med publikens stöd i ryggen, de har stöttat oss fantastiskt under slutspelet.

I semifinal 4 saknades Jimmie Ericsson, som blivit pappa igen, och Fredrik Lindgren.

- Båda är tillbaka på träningen idag och kommer att vara spelbara imorgon, meddelar Wallson.

Anna Hägglund