Kanonhelg för U18 – gjorde 15 (!) mål i en match
Publicerad: 2017-11-20
Ungdom
Både U20 och U18 segrade denna helg men mest anmärkningsvärt var de sistnämndas segersiffror som skrevs till hela 15-2.

Det var under söndagseftermiddagen som den stora målexplosionen skulle utspela sig. Melker Gustavsson satte sitt första av totalt tre mål efter sex minuters spel och man gick in i första pausen med ledning 3-0. I andra tog det rejäl fart med bland annat dubbla mål av Elliot Norrman för att gå ut i andra pausvilan med den tämligen trygga ledningen 10-0. Sju mål blev det även i sista perioden för att slutligen registrera det historiska resultatet 15-2 på tavlan. Segern håller kvar U18-grabbarna på andra plats i J18 Elit Norra.

För U20:s del väntade ett hett derby mot Luleå under lördagseftermiddagen. Här blev det en betydligt jämnare kamp med första nätkänningen i mittperioden genom kvitteringsmålet från Linus Andersson. Luleå hade sedan ledningen två gånger om i tredje och med minuten kvar plockade tränarna ut målvakten Rullander vid spel fem mot fyra. Då kunde a-lagsdebutanten Albin Eriksson trycka in kvitteringen för att få matchen till övertid. Denna blev sedan mållös och på efterföljande straffläggning blev frälsarens namn Edwin Enstrand och AIK vinner med 4-3. Tvåpoängaren tog upp U20-gänget till en femteplats i den ytterst jämna J20 SuperElit Norra.