Juniorstaben för 20/21 är klar
Publicerad: 2020-04-20
Lasse Marklund och Mikael Aaro fortsätter att träna J20 kommande säsong och genom att förlänga kontraktet med Martin Sandgren och flytta upp Jan-Åke Tiensuu från U16 så är det även klart med tränarduon för J18. Dessutom har juniorernas målvaktstränare Tim Alfredsson förlängt.

Genom att förlänga två kontrakt så har tränarkonstellationerna på juniorsidan för kommande säsong blivit klara.

– Martin Sandgren har förlängt för ytterligare två säsonger och Tim Alfredsson tre, meddelar Sportchef Niclas Lundkvist.

Tim inleder därmed sin tredje säsong med Skellefteå AIK där han coachar målvakter för hela elitsatsningen på juniorsidan. Martin har redan hunnit träna J18 i fyra säsonger, och nytt för kommande säsong är att han kommer att göra det tillsammans med Jan-Åke Tiensuu som tränat både junior- och seniorlag i bl a Stockholmsregionen innan han förra säsongen tog över som tränare för Skellefteå AIK:s U16-lag.

– Jan-Åke har gjort ett bra jobb i U16 och vi har nu valt att flytta upp honom till U18, förklarar Lundkvist och meddelar även att tränarteamet för J20 är spikat.

– Tränarteamet för J20 ser ut som föregående säsong, med Lasse Marklund och Mikael Aaro.

Tränarkonstellationerna klara för U16 och U15

U16-gruppen kommer att ledas av Marcus Hollerup som förlängt avtalet med två nya år samt Jesper Lundmark som förlängt med ett år. U15-gruppen kommer att tränas av Johan Karlsson och Andreas Nyberg som båda är kontrakterade för ett år.

– Skellefteå AIK känner sig väldigt nöjda med dessa tränarkonstellationer och ser fram emot att fortsätta utveckla egna spelare som är grunden för Skellefteå AIK:s framtid, avslutar sportchef Niclas Lundkvist.

Junior- och ungdomslagen kör igång sina respektive försäsongsträningar under måndagen.

Skellefteå AIK Hockey