Malou första nyförvärvet
Publicerad: 2022-05-16
Damlaget har börjat bygga truppen inför säsongen 2022/2023 och har nu fått klart med sitt första nyförvärv. General manager Ulrika Dahlgren kan glädja sig åt att Malou Berggren väljer att flytta hem. – Det här är en jättebra start, att få in ett ”nygammalt” förvärv i truppen.

Malou Berggren är född och uppvuxen i Skellefteå. Skellefteå AIK är dessutom hennes moderklubb, och då klubben bildade ett damlag säsongen 2017/2018 var Malou med i truppen. Men det blev bara en säsong för backtalangen som säsongen efter valde att gå hockeygymnasium i Linköping.
– Malou har sedan hon lämnade Skellefteå utvecklat sitt spel och sin skicklighet, berättar general manager Ulrika Dahlgren.
– Hon spelade 3 säsonger i Linköping och 1 i Leksand, och vi ser att hon nu kommer tillbaka med SDHL-rutin. Vi ser att hon kan bli en vägvisare och hjälpa oss att ta steget upp.

Malou var bara 15 år senast hon spelade i Skellefteå AIK men redan då visade hon prov på fina ledaregenskaper.
– Hon var assisterande kapten redan senast hon spelade här, säger Ulrika.
– Hon kommer att tillföra rutin, men har även fina ledaregenskaper. Hon vet vad som krävs och hon vet vad hon vill men är samtidigt ödmjuk. Hon kommer kunna göra skillnad i vår trupp.

Spelarfakta>>
Aktuell trupp>>

Anna Hägglund