Stefan Klockare: "intensitet och tryck mot mål"
Publicerad: 2016-04-21

Frölunda återtog i tisdags ledningen i finalserien efter 1-3 i Skellefteå Kraft Arena. Skellefteå AIK reser nu åter ner till Göteborg med siktet inställt på att kvittera till 2-2 i matcher.

Finalserien mellan Skellefteå AIK och Frölunda HC har varit spännande och jämn. 

- De tre första matcherna har varit ganska liknande matcher, kommenterar Stefan Klockare.

I tisdagens hemmamatch fick AIK möjlighet att spela med en man mer vid åtta tillfällen, men fick bara utdelning vid ett av dessa.

 

- Nu senast hade vi en oförmåga i powerplay då vi inte kunde göra mål. I den spelformen har vi annars varit stabila under hela säsongen. Annars var spelet med puck och intensiteten ganska bra.



Spelmässigt är Klockare rätt nöjd och hoppas kunna komma upp till samma nivå, med skillnaden att man gör fler mål än Frölunda och kan kvittera finalserien. 

- Vi har varit bra i de tidigare matcherna i spelet fem mot fem, där vi varit aggressiva och vunnit tillbaka puckar som vi förlorat. Vi ska fortsätta på samma sätt med samma intensitet och tryck mot mål, och förhoppningsvis få in några puckar fler än Frölunda.

Markus Svensson, Axel Holmström och Adam Pettersson saknades i den senaste matchen. Hur laget ser ut inför kvällen är just nu lite osäkert.

- Vi får se hur vi fomerar laget ikväll, vilka spelare vi har att tillgå.

Matchen i Scandinavium startar kl 18.00.

Anna Hägglund