Jakten på bonussekunder har startat!
Publicerad: 2022-06-16
Onsdag 22 juni kör herrarna sin sista utmaning innan semestern tar vid. Det är då dags för Thomson Trophy, under ledning av fystränaren Stefan Thomson ”det ser ut som att de flesta kan vara med och tävla i år”.

Upplägget inför själva tävlingen är sig likt från de senaste säsongerna. De sista dagarna gäller det att skapa sig ett bra utgångsläge inför själva tävlingen.
– Det kommer att vara olika tävlingsmoment för att samla bonussekunder, förklarar Stefan Thomson.
– Själva ”hellweek” startar på söndag, men redan idag börjar poängräkningen då vi kör äldre mot yngre i innebandy. Sedan väntar beachvolley, roddstafett, pingisturnering och avslutningsvis en hemlig trekamp.

Thomson Trophy genomförs i år för 16:e gången. Temat är triathlon, med ett avvikande upplägg 2018 då man tävlade crossfit-inspirerat.

Så hur ser då upplägget ut i år?
– Inte helt spikat om vi kör simningen i älven eftersom att det nu bara är 10 grader, men jag vill gärna det, säger Thomson.
– I så fall startar vi på södra sidan och går iland vid Manhemskajen. Därifrån blir det löpning upp till arenan, uppför slalombacken och ner igen. Sedan cykel till Kåge där det blir skytte och ett hemligt moment. Sen bär det av mot den klassiska myren och 2 kilometers löpning. Därefter cykel till arenan innan avslutande löpningen på 2,5 kilometer med avslutning i Vitbergsbacken.

Den prestigefulla tävlingen har vunnits av spelare som Pär Lindholm, Pierre-Édouard Bellemare och Andreas Wingerli. Den sistnämnde har tagit hem hela 4 segrar (2017-2020) men eftersom att han lämnade laget ifjol så blev det Jonathan Pudas som knep segerpokalen.

Andreas Wingerli ser Pudas som favorit i årets upplaga, men vem tror du tar hem det i år?
– Vi testade av Wingerli idag och jag får nog hålla honom som storfavorit, säger Thomson.
– Sen har vi även Pär Lindholm eller outsidern Max Lindholm som kan bli vass i uthållighetsmomenten.

Anna Hägglund