Svängig match slutade med gulsvart seger
Publicerad: 2020-02-22
Matchreferat
Två formstarka lag gjorde upp i Skellefteå när Skellefteå AIK välkomnade Rögle på lördagskvällen. Det var hemmalaget som inledde starkast när man i den andra perioden gick ifrån till en tvåmålsledning men innan andra periodens slut hade Rögle jobbat tillbaka och kvitterat. I sista perioden kunde istället gästerna ta ledningen för första gången i matchen men Skellefteå kvitterade och med ett par minuter kvar kom segermålet när Joakim Lindström satte 4-3 med ett mäktigt skott.

Alvarez närmast

Bägge lagen bjuder på underhållande spel och bra fart redan från start i den första perioden. Skellefteå inleder bra men kommer av sig något när man lite onödigt drar på sig en utvisning för sex man på isen. Man lyckas dock städa av boxplay på ett bra sätt.

Robin Alvarez är riktigt nära att sätta ett snyggt ledningsmål efter snyggt spel som ger honom närmast öppet mål men avslutet tar i stolpen. Även Rögle har et par riktigt bra chanser att ta ledningen men Gustaf Lindvall är bra med och den första perioden slutar mållös.

Målen kommer

Skellefteå inleder den andra perioden i powerplay och spelar riktigt bra i spelformen med hårt tryck mot bortamålet, dock utan utdelning. Den kommer istället ett par minuter senare efter en snabb spelvändning där Filip Berglund hittar Robin Alvarez med en perfekt passning och fri med Christofer Rifalk kan Alvarez sätta 1-0.

AIK kan också utöka sin ledning strax därefter när Joakim Lindström skjuter direkt efter tekning och pucken går direkt i mål till 2-0. Men Rögle kommer tillbaka. Efter drygt 17 minuter så reducerar Ted Brithén till 1-2 och i periodens allra sista minut lyckas Rögle också lite tursamt kämpa in en kvitteringspuck till 2-2.

Jocke Lindström avgör

Skellefteå börjar riktigt bra i den tredje perioden och skapar rejält tryck i anfallszon i en lång sekvens. Man kommer dock av sig när Andreas Wingerli åker ut och då kan istället Rögle ta ledningen för första gången i matchen då Ted Brithén gör 2-3 med en backhand från precis framför Gustaf Lindvall.

Efter drygt halva perioden är det Skellefteås tur att få spela powerplay och då kommer också kvitteringen när Oscar Möller kämpar in 3-3 efter bra förarbete från Robin Alvarez. Strax därefter har Jocke Lindström ett stenhårt skott i ribban. Istället får man en utvisning med sig och i efterföljande powerplay har Lindström ställt in siktet och sätter skottet rakt upp i nättaket till 4-3. Med drygt två minuter kvar plockar Rögle ut Rifalk men AIK håller undan och vinner.