Storvinst i Polen
Publicerad: 2018-09-02
Det var ett revanschsuget Skellefteå AIK som kom till Stadion Zimowy i Tychy under söndagen. Detta omvandlade man till ett rejält framgångsrecept som fick lagmaskinen att ånga ordentligt – hela vägen till en 8-1-vinst.

Det var full fart redan från första nedsläpp med ett AIK som skapade chanser på löpande band. Fem minuter in skulle nätet rassla bakom den tålamodstestade Tychy-målvakten. Jimmie Ericsson kommer in nära mål och prickskjuter in 1-0. Detta utökades lite senare då Patrik Norén skickar ett klassiskt höstlöv mot mål som letar sig in under målvaktens ena arm. Kort därpå skickar Möller en dump-and-chase-puck som han sedan fångar upp och lurigt lirkar in vid den ena stolpen.

De flesta AIK:are hade vaknat på sin målfarliga sida denna söndag och Filip Berglund, som även nätade senast, sätter fyran en kort bit in i andra. Tychy reducerar genom en fin styrning strax därefter men sen var det dags för svartgult måljubel igen. Boxplay och Edwin Hedberg kommer fri, bjuder på en liten dragning, skickar pucken högt och har därmed gjort sitt första CHL-mål någonsin. AIK var inte nöjda här. Petter Granberg kommer in nära mål och prickar in 6-1. Därefter kommer matchens behållning. På klassiskt klapp-klapp-manér ser vi Ericsson passa Pudas som skyfflar den till en friställd Olimb och vi har 7-1 i andra paus.

Tempot trappades ner lite i tredje perioden som “bara” bjöd på ett mål. Emil Djuse får chans att sikta in sig och gör inte lagkompisarna besvikna med ett välriktat skott. Då har vi 1-8 på tavlan, vilket står sig matchen ut.