Ny trepoängare för U18 i helgen
Publicerad: 2018-01-22
Juniorkollen
Skellefteå AIK:s U18 matchade dubbelt på hemmaplan denna helg med Arlanda och Huddinge på besök. Efter två jämna kamper skickade de hem ett av dessa lag utan poäng i bagaget.

Med helgledigt för U20 blev U18 enda juniorlaget som matchade denna helg. Det gjorde man två gånger om med första nedsläppet mot Wings Arlanda på lördagseftermiddagen. Ludwig Agell vaktade AIK:s bur med bravur i en riktig målvaktsmatch där han tyvärr fick kapitulera i period tre. Slutsiffrorna skrevs alltså till 0-1.

Detta fick man upprättelse för på söndagen då Huddinge var på besök. Gästerna öppnade målskyttet men i andra perioden satte till slut helgens första puck genom Christopher Van Doorn. Fem minuter innan paus höll sig även Markus Ruuskanen framme i PP för att ge AIK ledningen. I tredje punkterade sedan Kenneth Gulbrandsen matchen med sitt 3-1-mål som han prickade in i spel fyra mot fem. Målvaktsinsatsen var noterbar även här med Oscar Darnell som motade 29 skott och fick ihop en räddningsprocent på 96,67.

Tre poäng blev alltså helgens pott för U18 som i och med resultaten befinner sig på tredje plats i J18 Allsvenskan Norra. I veckan väntar trippla matcher med Modo, Almtuna och Timrå på motståndarsidan.