Albin Eriksson avgjorde på straffar
Publicerad: 2018-11-17
Skellefteå AIK bröt en lång förlustsvit tidigare i veckan och kom till match med två raka segrar mot HV71 i Skellefteå Kraft Arena på lördagen. Det var gästerna som inledde bäst och tog ledningen i den första perioden men i den andra så vände vinden för AIK som gick ikapp och ifrån. Andreas Thuresson kunde dock kvittera innan andra pausvilan. I den tredje kunde Skellefteå ta tillbaka ledningen men i slutminuten kunde gästerna kvittera med utplockad målvakt. Matchen gick till straffar där Albin Eriksson avgjorde med två snygga straffmål.

Gästerna börjar bäst

Gästande HV71 inleder matchen klart bäst och trycker tillbaka Skellefteå i de inledande minuternas spel. Man får också chansen att spela powerplay men utan att få ordning på spelet. Istället är det Skellefteå som skapar den första riktigt bra målchansen när Joakim Lindström spelar fram Jimmie Ericsson som träffar stolpen.

Lagen får varsin chans att spela powerplay men AIK lyckas inte skapa speciellt mycket i sitt numerära överläge. Det gör däremot gästerna när Andreas Thuresson sätter 0-1, välplacerat bakom Gustaf Lindvall i hemmamålet. AIK får en till chans i numerärt överläge innan paus men får fortsatt ingen utdelning.

Skellefteå dominerar andra perioden

Skellefteå Inleder den andra perioden på absolut bästa sätt. Redan efter en minuts spel kommer kvitteringen när Jimmie Ericsson fångar upp en sargretur och spelar fram Mathis Olimb som gör 1-1. Fem minuter senare är det dags igen när Joakim Lindström spelar fram Petter Granberg som sätter 2-1. Halvvägs in i perioden är det dock kvitteratigen när Andreas Thuresson styr in 2-2, hans andra mål för kvällen.

Skellefteå får spela powerplay och skapar precis hur många bra målchanser som helst. Bud Holloway är snubblande nära, likaså Oscar Möller som faktiskt träffar stolpen och därmed har flest ramträffar i hela SHL. Men HV71 lyckas hålla tätt hela utvisningstiden.

HV71 kvitterar sent

Skellefteå inleder den tredje perioden riktigt bra och har ett tydligt spelövertag i första halvan av perioden. Samtidigt skapar man inte riktigt lika många målchanser som i den andra perioden. Gästerna är inte heller ofarliga då man är bra på at omsätta sitt spel till målchanser när man erövrar pucken. Framför allt är det Mattias Tedenby och Andreas Thuresson som ständigt skapar lägen.

Albin Eriksson stjäl pucken i mittzon, vänder spelet och spelar fram Edvin Hedberg som prickar in 3-2 med ett rejält handledsskott. Strax därefter är det när igen när Joakim Lindström träffar stolpen i powerplay. Med två och en halv minut kvar drabbas Skellefteå av en utvisning och HV71 spelar sex mot fyra. Då kommer också kvitteringen när Andreas Thuresson fångar upp en retur och gör 3-3.

Skellefteå är riktigt, riktigt nära i slutsekunderna genom Holloway och Olimb men matchen slutar oavgjort och går till övertidsspel.

Albin Eriksson hjälte för Skellefteå

Övertidsspelet slutar oavgjort och matchen går till straffar. Där blir Albin Eriksson matchhjälte med två straffmål.