Ett effektivt Skellefteå AIK gick segrande ur julmatchen
Publicerad: 2013-12-14

Trots ett massivt spelövertag från Frölunda i stora delar av matchen kunde ett bra defensivt och effektivt Skellefteå till slut vinna med 4-1

Skellefteå fick en drömstart på utomhusmatchen. Efter ett flygande anfall så var Niclas Burström påpassligt framme och petade in en retur efter ett skott från Oscar Möller, detta efter en minut. Skellefteå fortsatte att trycka på även efter målet och var det bättre laget de inledande minuterna. Efter11 minuter fick Melker Karlsson ett jätteläge framför mål men fick inte iväg något vettigt avslut. Frölunda kom sedan in mer och mer i matchen. Skotten slutade 6-9.

Frölunda började den andra perioden bättre och hade många bud på kvittering. Efter fem minuter fick Frölunda också chansen att spela fem mot tre.Man skapade då många lägen men Henrik Karlsson i målet stod emot. Hemmalaget klart bättre första halvan av perioden och radade upp möjligheter. Efter tolv minuter åkte Frölunda på en riktigt kalldusch då Petter Emanuelsson från ingenstans tryckte upp en 0-2 puck i nättaket. Frölunda tog dock kommandot igen efter målet och pressade bortalaget hårt med långa anfall. När bara en halv minut av perioden återstod så stod Viktor Arvidsson i vägen för ett skott på egen blålinje som resulterade i att han tillsammans med Oscar Möller kom ensamma mot Lars johansson i Frölundamålet. Arvidsson valde att passa och Möller kunde lägga in 0-3 i öppen bur. Skotten i den andra perioden slutade 14-4 men Skellefteå vann perioden med 2-0.

Frölunda började även den tredje perioden bra och bortalaget var tillbakatryckta men försvarade sin ledning bra. Skellefteå fick inte iväg ett skott påmål i perioden förrän efter sex minuter. Efter 10:21 kunde man dock inte stå emot längre då Tom Nilsson, med ett skott från blå reducerade till 1-3. Dick Axelsson fick sedan efter tolv minuter ett jätteläge att göra ytterligare ett mål för Frölunda men Markus Svensson stod för en jätteräddning. Perioden fortgick sedan med att Skellefteå försvarade sin ledning bra och efter 18:18 åkte Frölunda en utvisning men chansade ändå med att ta ut målvakten. Detta slutade med att Viktor Arvidsson kunde skrinna ifrån sinback och lägga in 1-4 i öppen bur. Skotten i den sista perioden slutade 18-6.

För fullständig matchrapport se: SHL ARENA