U20 föll efter stor dramatik
Publicerad: 2016-11-27
Ungdom
U20 lyckades inte hålla uppe det goda spelet från lördagens seger mot serieledaren Leksand. Under söndagen föll laget hemma mot Mora och ser nu ut att missa J20 SuperElit Topp 10.

U20 vann ett av två möten mot Leksand och visade på lördagen upp den kanske bästa hockeyn vi sett denna säsong. Men det som stämde då var som bortblåst under söndagen.

Matchen mot Mora började med att vi fick chansen i fem mot fyra. Men istället för att göra mål släppte vi till två frilägen som Emil Rullander i målet såg till att stoppa. Därefter var första period jämn.

Gästerna lyckades ta ledningen efter 16.46 men i Skellefteås tredje försök i numerärt överläge fixade Filip Engarås kvitteringen innan paus. Ludwig stenlund och Khalid Ibrahim stod för passningspoängen.

Andra perioden blev snarlik den första. Mora tog ledningen och innan paus gjorde Linus Andersson mycket elegant 2-2.

Simon Holmqvist såg till att vi för första gången i matchen tog ledningen. Detta efter att han gjort 3-2 i mitten av den tredje. Därefter väntade ett turbulent slutskede. En tveksam utvisning bäddade för att gästerna kunde kvittera med två minuter kvar. I samma veva åkte Simon Krekula på ett matchstraff för crosschecking, trots att det inte var han som delade ut smällen.

Mora kunde sedan avgöra på övertid med en man mer på isen.

Nu väntar spelledigt i två veckor innan U20 åker till Västerås för dubbelmöte och avslutar helgen och hela serien med match mot Brynäs.