Målvakt klar för Skellefteå AIK
Publicerad: 2012-05-03

Skellefteå AIK har gjort klart med en ny spelare för den kommande säsongen. Det är målvakten Markus Svensson som skrivit ett tvåårskontrakt.

Skellefteå AIK:s lagbygge inför kommande säsong har startat då man nu har fått påskriften från målvakten Markus Svensson. Det gäller ett kontrakt som sträcker sig över två säsonger.

- Vi ser Markus som en lovande målvakt och hoppas att han ska trivas och utvecklas bra hos oss, välkomnar sportchefen Lars Johansson.

27-årige Svensson kommer närmast från Elitseriekonkurrenten AIK och nu finns förhoppningen att han ska ta ytterligare ett kliv hos Skellefteå AIK.

- Det här är en ambitiös och träningsvillig kille, kommenterar målvaktstränaren Krister Holm och utvecklar:
- Han har en stor uppsida och jag tror att det finns mer att hämta. Han har varit duktig i vinter men har fått stå i skuggan av Viktor Fasth. Jag tror att han kommer att bilda ett härligt målvaktspar med Jocke Eriksson i vinter.

Svensson kommer från Kalmar, med Kalmar HC som moderklubb. Efter flera säsonger i Allsvenskan för Malmö och Oskarshamn, tog han i fjol klivet upp till Elitserien då han skrev på för AIK. Under säsongen blev han utlånad under några matcher för spel i Allsvenskan (Oskarshamn och Almtuna).

Redaktör Anna Hägglund