Lägesrapport inför kvartsfinal 2
Publicerad: 2021-04-12
Vi laddar om efter gårdagens batalj & plingar igång nästa rond ikväll. "Det finns saker att jobba på, så det är vissa detaljer vi tittat på tillsammans idag", säger Klockare om vårt powerplay. Läs hela lägesrapporten här.

Läget i laget:
• Vi ställer upp med 13 forwards och 7 backar i denna slutspelsmatch. Line-up släpps ca 2 timmar innan nedsläpp.

• Saknade spelare:
– Jacob Andersson
– Simon Robertsson

• Siffror inför matchen:
#3 Niclas Burström var på hugget i första kvarten med mål efter 4 minuter samt det avgörande målet i mitten av femte perioden.

#58 Oskar Nilsson matchades mest igår med sina 31 minuter och 55 sekunder. Han fyller för övrigt 30 år idag.

Tränarsnack, Stefan Klockare:
Vad tar vi med oss till kvällens kvartsfinalmöte?
– Vi tappar spelet med puck lite, i mitten av gårdagens match. Jag tycker vi dumpar in för mycket puckar och såna saker. Vi vill ju spela med pucken och komma med fart och kunna skapa lägen redan i ingångarna. Vi börjar matchen fantastiskt bra. Vi kommer med en jäkla speed, flyttar pucken och attackerar målet, sedan hittar vi tillbaka till det i slutet av fjärde och början av femte perioden. Där kan man se att vi höjer nivån så det är viktigt att vi är konsekventa i det jobbet. Jag förstår att det är första matchen, och första slutspelsmatchen för många, men det är bara att släppa ner axlarna och köra. Vi har spelat 52 omgångar, plus lite träningsmatcher, så det är samma plan och samma spel så man måste försöka gå ut och njuta av situationen också.

Hur går resonemanget kring vårt powerplay?
– Vi har tittat på det. Igår var det lite slarv. Vi har lägen att göra mål i PP med både direktskott och returer. Första chansen är ju i vårt första PP när vi har hämtat in pucken, det blir skott och vi är på vippen att få in den där. Det är små marginaler men vi har tittat på noggrannheten och alla detaljer, framför allt i 5 mot 3 då, som man kan skruva på om det skulle bli läge i kvällens match. Grabbarna hade samma uppfattning som många andra och såg att det finns saker att jobba på, så det är vissa detaljer vi tittat på tillsammans idag.

Slutspelsbiljett:
Klicka här för att köpa via hemsidan
• Skicka 60 kr (eller valfritt belopp) till swishnummer 123 513 93 32
En slutspelsbiljett är en gåva till Skellefteå AIK Hockey.

TV/media:
• Kvällens kvartsfinal har nedsläpp kl 19.00 i Skellefteå Kraft Arena och visas på kanalen C More Live 2 samt via C Mores stream (app + hemsida).
Klicka här för att komma till sändningen

• Line-up och annan info om matchen får du via våra sociala medier:
Instagram
Facebook
Twitter

Samuel Söderlund
STOLTA HUVUDSPONSORER
SAMARBETSPARTNERS