Skellefteå kvitterade finalserien
Publicerad: 2015-04-19

Det var en tight match med mycket känslor ikväll. Båda målvakterna visade hög klass men Markus Svensson vann målvaktskampen då Skellefteå vann sin andra bortamatch och kvitterade finalserien.

Skellefteå tog ledningen efter bara tre minuter då Axel Holmström bröt in framför kassen och lirkade in 0-1. Holmström som är den poängbästa junior någonsin i SM-slutspelets historia. Växjö svarade rätt bra på Skellefteås mål och genererade en del farliga chanser, bland annat ett skott i stolpen. Resterande tid av den första perioden var en jämn historia.

Den andra perioden började likt den första slutade. Jämt spel med chanser åt båda håll. Janne Pesonen hade ett skott i ribban med inga mål föll i perioden.

Halvvägs in i den tredje perioden så fick Växjö igång sina spelvändningar, men Skellefteås John Norman fick ett guldläge att utöka ledningen när han identiskt med förra matchen stal pucken nere till höger om Stefan Steen och försökte lägga in den på backhand men blev inget mål den här gången dock. Martin Sevc och Tommi Kallio började sedan gruffas där Kallio tappade hjälmen och Sevc fick sätta sig i utvisningsbåset. Växjö behövde inte många sekunder för att utnyttja det och Jeff Tambellini kvitterade matchen till 1-1. Men det skulle bara gå någon minut till så tog Skellefteå ledningen igen då Pär Lindholm slog in 1-2 från nära håll. Växjö försökte få till en kvittering i slutet av matchen när de tog ut Steen från målet, men Skellefteå lyckades hålla undan och vinna matchen med 1-2.