Förlust i COOP arena
Publicerad: 2014-01-15

Det blev förlust med 2-1 när Skellefteå AIK ikväll gästade Luleå Hockey.

Kvällens norrlandsmöte bjöd på en hård kamp lagen emellan. Stämningen var hög i COOP arena när Skellefteå AIK gästade och första perioden gick av stapeln. Det var Luleå som inledde med matchens första mål (12:45) genom Andreas Hjelm, ass. Per Ledin, Niklas Olausson. Men Skellefteå AIK skulle komma ikapp och kvittera. Efter 16:59 satte Melker Karlsson pucken i nät bakom Luleås Mark Owuya. Ställningen stod sig perioden ut. Skott på mål i första perioden: 10-7.

Matchen fortsatte i spänningens tecken. Målchanser utspelades åt båda hållen men det var Luleå som utökade och tog ledningen (14:42) genom Linus Persson, ass. Karl Fabricius, Niklas Fogström. Vidare visade den andra perioden upp heta känslor mellan lagen när Skellefteå jagade ett kvitteringsmål innan periodpaus. Ställningen stod sig dock perioden ut. Skott på mål i den andra perioden: 10-16.

Den tredje och sista perioden präglades av Skellefteå AIK´s fortsatta jakt efter ett kvitteringsmål. Spelet svängde med längre anfall och Skellefteå AIK arbetade hårt för att tränga igenom Luleå´s försvar, inte minst stod Mark Owuya för flertalet räddningar när bortlaget tryckte på. Liksom även Markus Svensson fick göra på Luleås kontringar. Tillsist lämnade Markus Svensson målburen och spel med sex utespelare följde för Skellefteå AIK. Inga fler mål gjordes dock och matchen slutade 2-1 till hemmalaget. Skott på mål i den tredje perioden: 6-5, totalt: 26-28.