Uddamålsförlust för Skellefteå AIK
Publicerad: 2014-01-17

Med tunga förluster i ryggen kom Skellefteå AIK till match mot gästande Modo på fredagskvällen. Och det var gästerna som drog ifrån tidigt med två snabba mål i den första perioden. Resten av matchen handlade egentligen allt om Skellefteå AIK som hade allt spel och skapade mängder av chanser men mer än ett mål blev det inte och Modo vann matchen med 1-2.

Första perioden

Skellefteå skapar matchens första bra målchans med knappt tre minuter spelat efter snyggt samspel mellan Jimmie Ericsson och Bud Holloway som tar avslutet, Linus Ullmark i målet klarar. Det är dock Modo som gör matchens första mål en dryg minut senare då Edvin Hedberg lägger en slumppuck in på mål som letar sig in bakom Markus Svensson till 0-1. Hemmalaget får sedan spela powerplay men Modo försvarar sig bra och håller undan. Gästerna ökar också på sin ledning till 0-2 efter att AIK gått bort sig i mittzon, målskytt är Simon Önerud.

Tungt för Skellefteå naturligtvis att hamna i ett jobbigt underläge direkt i ännu en match. Man fortsätter dock att satsa framåt och skapar också en del. Ericsson och Holloway kan sånär stöka in pucken efter knappt 15 minuter spel och Oscar Sundqvist får ett strålande läge strax därefter, men fortsatt ingen utdelning. Man får dock spela mer powerplay i periodens sista minuter men trots att man skapar ett par riktigt bra chanser så får man inte hål på Ullmark.

Andra perioden

Skellefteå börjar perioden bra och behåller initiativet i spelet från framför allt andra halvan av den första perioden. Efter 4:29 blir Bellemare ensam med Ullmark som först ser ut att rädda men pucken glider in under honom till 1-2. Skellefteå fortsätter att skapa hård press mot gästernas mål, bland annat genom ännu en chans i powerplay men gästerna lyckas med stor möda hålla undan. Bud Holloway gör en riktigt bra match så här långt och ligger bakom det mesta framåt, den bästa chansen får dock Joakim Lindström direkt på tekning men då räddar Ullmark.

Modo skapar sina första farligheter i perioden efter drygt 12 minuter då man får spela powerplay efter att Viktor Arvidsson åkt ut för en interference. AIK gör dock en bra insats i boxplay och skapar dessutom ett par halvchanser framåt i spelformen. Strax därefter är rollerna omvända när Skellefteå får spela powerplay efter att Mattias Ritola åkt ut. Trots att man återigen skapar chanser så får man dock inte in pucken, detta trots drygt trettio skott på mål efter två perioder.

Tredje perioden

Skellefteå parkerar omedelbart i gästernas försvarszon, man gör allting rätt känns det som men fortfarande får man inte någon utdelning av det. Oscar Sundqvist är en av många som får en bra chans och skottet är bra men Ullmark räddar. När man sedan också får spela powerplay efter en puck-out så haglar det målchanser, den allra bästa får Oscar Möller som har i princip öppet mål men missar och är rejält förbannad efteråt.

AIK kommer av sig något när Modo får spela powerplay eter att Bellemare åkt ut, gästerna skapar dock ingenting i spelformen och med tre sekunder kvar av utvisningen åker Mario Kempe ut och det blir istället powerplay för Skellefteå. Med en dryg minut kvar så åker Markus Svensson ut och Modo tar skott från egen zon, Svensson kastar sig, når inte pucken men den tar i stolpen. Med 57 sekunder kvar drabbas Modo av en utvisning och AIK spelar sex mot fyra. Man kommer dock bara till ett farligt avslut som går utanför och Modo vinner.