Förlust i Kinnarps Arena
Publicerad: 2014-01-21

Med fyra raka förluster i bagaget kom Skellefteå till Jönköping i hopp om att bryta den dåliga trenden. HV71 var dock för starka och kunde till slut vinna med 4-2.

Hemmalaget rivstartade den första perioden och tryckte tillbaka Skellefteå

rejält de inledande minuterna. Det tog fem och en halv minut innan Skellefteå mäktade med sitt första skott på mål. Skellefteå kom in mer och mer i matchen ju längre perioden led och båda lagen skapade några lägen för att ta ledningen men perioden slutade ändock mållöst. Skotten i den första perioden slutade 10-9.

Andra perioden hann bara gå tre och en halv minut innan HV71 tog ledningen

genom Ted Brithen efter att han fått stå fri framför mål. Målet fick Skellefteå att vakna till och efter ett bra byte av fjärdefemman var Oscar Sundqvist nära en kvittering. Melker Karlsson styrde sedan in kvitteringen efter åtta minuter men efter videogranskning dömdes målet korrekt bort för hög klubba. Kvitteringen kom dock efter tolv minuter genom Erik Forsell efter att han styrt in ett skott från Arvid Lundberg. HV71 svarade direkt och tog ledningen bara en minut efter kvitteringen genom Stefan Johansson. Hemmalaget fick rejäl energi efter detta och både 3-1 och 4-1 kom. Först efter 18 minuter genom Toni Rajala och sedan efter 19 minuter genom Erik Christensen. Skotten i den andra perioden slutade 11-10.

Hemmalaget kom ut till tredje perioden med en komfortabel ledningen som dom kunde spela av. Skellefteå kom inte närmare än en reducering till 4-2 genom Pierre Edouard Bellemare. Skotten i matchen slutade 25-30.

För fullständig matchrapport se: SHL ARENA